ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס אחר הצהריים (שבת) למטרות המערכה מול איראן בשתי הצהרות מוקלטות שפרסם ברשתות החברתיות.
איפה איראן נפגעה? המפה האינטראקטיבית שמתעדכנת בזמן אמת
בהצהרה שפרסם לכבוד יום הולדתו של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ טען: "יש לנו אינדיקציות לכך שמנהיגים בכירים באיראן כבר אורזים את המזוודות שלהם. הם חשים מה עומד לקרות",
ארבע מטרות המלחמה של נתניהו - והמסר באנגלית: "בכירים במשטר כבר אורזים תיקים"// עומר מירון/ לע״מ
"היעד שלנו הוא לסכל איום כפול מצד איראן להשמיד את מדינת ישראל", אמר בהצהרה אחרת בעברית. "אני אומר איום כפול, כי זה גם הגרעין וגם הטילים הבליסטיים. אנחנו היינו בדקה ה-90", אמר. "היה כאן מירוץ של צוותי הגרעין של איראן להביא בעצם ליצירת פצצות גרעין, פצצות אטום להשמדת ישראל. יש ששמעתי שאומרים שלא השגנו הישגים בעניין הזה, זו טעות. פגענו פגיעה קשה מאוד באתר ההעשרה המרכזי של איראן, ואם צריך, נוסיף".
תיעוד מתקיפת משגרי טילי קרקע-קרקע בטהרן// דובר צה"ל
"אנחנו פגענו במתקן ההמרה שהוא חיוני להשמשת פצצות גרעין. אנחנו פגענו גם בצוות המוביל של המדענים שמובילים את הפרויקטים האלה. וזה בוודאי מסב אותם לאחור, וייתכן שמסב אותם לאחור שנים רבות".
"אז קודם כל פגענו בתוכנית הזאת פגיעה ממשית. דבר שני, ואתם ראיתם את זה, יש איום עצום של הטילים הבליסטיים. אתם רואים את כל טיל כזה שנופל, רואים מה זה עושה, ושוב. העמידה שלכם היא מופלאה".
"תארו לכם שלאיראן יש 20,000 טילים כאלה. זו התוכנית שלהם. הם רואים בזה עוד מרכיב, בנוסף לגרעין, כדרך להשמיד את מדינת ישראל. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו שהם יוכלו לבנות יכולות ייצור ל-20,000 טילים, ולכן יצאנו לפעולה להשמיד את יכולות הייצור שלהם, וזה מה שצה״ל עושה עכשיו".
"אנחנו סללנו נתיב לטהרן", אמר. "בזמן הקרוב ביותר אתם תראו את מטוסי ישראל, את חיל האוויר של ישראל, הטייסים שלנו, מעל שמי טהרן. אנחנו נפגע בכל אתר, בכל מטרה של משטר האייתוללות, ומה שהם הרגישו עד עכשיו הוא כאין וכאפס למה שהם ירגישו תחת נחת זרוענו בימים הקרובים. אנחנו פועלים בעוצמה כדי להסיר איום כפול על מדינת ישראל.
לסיום הוסיף: "אני מדבר עם מנהיגים,כל יום, והם מביעים, הייתי אומר, התפעלות אדירה, גם מכושר ההחלטה והנחישות של מדינת ישראל וגם מההישגים הכבירים של הלוחמים שלנו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו