ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר היום (שישי) הצהרה בה הסביר את מטרת המבצע "עם כלביא" שפתחה ישראל נגד איראן, לפי ראות עיניו.
"ההנחיה שאני נתתי לצמרת הביטחונית לפני יותר מחצי שנה, בנובמבר 2024. היתה לחיסול תוכנית הגרעין האיראנית", אמר נתניהו. "ההנחיה הזאת באה זמן קצר אחרי חיסולו של נסראללה. היה ברור לי, גם לאחרים, שעם חיסול, עם שבירת הציר האיראני, שזה היה בסיס אחד להשמדת ישראל, איראן תלך במהירות לתוכנית הגרעין שלה. זה בדיוק מה שהיא עשתה. היא רצה קדימה בצעדים ברורים, שאנחנו התרנו אותם להנשקה, כלומר ליצירת נשק, פצצות אטום ממש, לא רק חומר בקיע אלא הדבר החשוב וההכרחי של יצירת מערך נשק לאותו חומר בקיע, והיה צורך לפעול.
טווחי טילי הקרקע-קרקע של המשטר האיראני המהווים איום עולמי // דובר צה"ל
"אני קבעתי את תאריך הביצוע לסוף אפריל 2025. מסיבות שונות זה לא הצליח להיות בדיוק בתאריך הזה, והתאריך המדויק נקבע בהמלצת צה״ל, בהתייעצות שלי עם הרמטכ״ל ושר הביטחון. קבענו את זה ליום שקבענו.
"כמו שאני אמרתי בדיון לצמרת הביטחונית, אמרתי שאם לאיראן יהיה נשק גרעיני, אנחנו פשוט לא נהיה פה, אנחנו לא נתקיים פה. לכן זה היעד הראשון, זה לא היעד הבלעדי, כי במקביל הם גם קידמו את תוכנית הטילים הבליסטיים שלהם, ואחרי שפגענו בקצב הקידום, השיקום של המערכת הזאת בתקיפה שלנו באיראן, גם כאן הם באו לזרז את זה ולהביא למערך שייצר 300 טילים בליסטיים בחודש. זה אומר שתוך שלוש שנים זה עשרת אלפים טילים, ותוך שש שנים 20 אלף טילים. כל אחד מהם זה כמו אוטובוס מלא חומר נפץ שיורד על ערי ישראל. גם זה איום קיומי. שני איומים קיומים שהחלטנו שאי אפשר לחכות יותר. פשוט אין ברירה.
אילוסטרציה של אתר שיגור טילי קרקע-קרקע שהותקף במערב איראן // דובר צה"ל
"אני חושב שהיום, ואני אומר את זה בברכה על השינוי שהתחולל בצמרת הביטחונית שלנו, כולם הבינו את הצורך. היו גם ספקות, לאנשים בהחלט היו היסוסים לגבי שני דברים בעיקר. קודם כול, ביחס ליכולות שלנו, ושנית, ביחס למחיר שאנחנו נשלם. כי תמיד יש מחיר. אני תמיד אומר, אין מלחמות חינם.
"אתם צריכים להבין, אל תהיו באופוריה. צריך, כפי שאמר בצדק האלוף לשעבר אמיר בר-עם, הוא אמר, צריך צניעות ואחריות. אז צניעות, משום שהמלחמה עדיין, או המאבק הזה עדיין לא הסתיים, והאחריות, פשוט לשמוע להוראות ולהיות לצד המרחבים המובטחים, כי אנחנו ואתם רוצים לצמצם את הפגיעה בנפש ככל שניתן. זה חלק מהניצחון.
אילוסטרציה תלת-מימדית של אתר העשרת האורניום במרחב נטנז // דובר צה"ל
"את העמדה של אמריקה, אני משאיר לאמריקה. אנחנו עדכנו אותם מראש. הם ידעו על התקיפה. מה הם יעשו עכשיו? אני משאיר את זה לנשיא טראמפ. הוא מקבל את ההחלטות שלו באופן עצמאי, ואני לא מתכוון לדבר בשבילו. הוא עושה את זה בצורה מאוד משכנעת ומאוד תקיפה. הוא אמר, לאיראן אסור שיהיה נשק גרעיני, אסור שיהיה להם יכולת השערה. אני חושב שבזה הוא מיצה את המדיניות האמריקנית, את מימוש המדיניות הזאת. זה כמובן זכותה הבלעדית של ארצות הברית. אני חייב להגיד לגבי זכות בלעדית שאני דיברתי עם מנהיגים, דיברתי עם ראש ממשלת הודו מודי, קאנצלר גרמניה פרידריך מרץ, וגם עם מיודעינו שעזרו לנו בעבר נשיא צרפת מקרון וגם ראש ממשלת בריטניה סטארמר, ואני בהחלט שמעתי מכולם את אותו הדבר. הם מכירים בזכותנו להגנה עצמית, להגן על עצמנו מפני איומים קיומיים. כל אחד מבין את זה, הם מבינים את זה, ואני אשוחח כמובן גם עם אחרים, עם הנשיא פוטין וגם עם מנהיגים אחרים.
"אז קודם כול יש הכרה בזה. עכשיו נשאלת שאלה נוספת, כמה זמן זה יימשך? אני לא יכול כאן לומר, אני לא רוצה לומר, אבל אני אמרתי, זה יימשך ככל שיידרש כדי להרחיק ולהסיר את האיום ככל שנוכל".
דיווחים על גל שני של תקיפות בדרום איראן באזור שיראז // רשתות ערביות
"אני רוצה להדגיש כאן דבר, אזרחי ישראל, שהוא לא מובן. ברור שאנחנו מנסים לפגוע במשגרים ובטילים שנשלחים אלינו כרגע, אבל המטרה של המבצע היא קודם כול לטפל ביכולת הייצור של הטילים הבאים, של אלפי הטילים הבאים, עשרות אלפי הטילים הבאים, וכל אמצעי הייצור האלה הם מעל הקרקע. הם זמינים, ואנחנו מתכוונים לפגוע במירב של היכולת הזאת. זה לא פחות חשוב כיעד. ובכן, אנחנו עוסקים בדברים הללו.
"השאלה האחרונה, לפחות ליום הזה, כן, מה עם מכת הנגד? יבואו מכות נגד? ואני אומר לכם, יבואו. צריך להבין, נכון, אנחנו פגענו, אני רוצה להגיד לכם, אנחנו פגענו פגיעה מדהימה, מכת פתיחה מאוד מוצלחת. אנחנו פגענו בחלק נכבד מהמטכ״ל האיראני, חלק נכבד ומוביל ממדעני הגרעין שמובילים את הפרויקטים של יצירת נשק גרעיני, ועשינו את זה, חיל אוויר ואמון עשו כאן עבודה הירואית ממש בזמן אמיתי. אנחנו פועלים גם נגד הטאקה שלהם, זאת אומרת ההגנה האווירית שלהם. אנחנו השמדנו את נתאנז, את מפעל ההשערה הגדול ביותר שלהם, הכי גדול, ויש לנו עוד מטרות נוספות.
"ההתקפה הזאת שביצענו היא אולי אחת ההתקפות היחידות מסוגה בהיסטוריה, בהיקף הרבה יותר גדול, עם עוצמת אש הרבה יותר גדולה מהביפרים, וגם את זה עוד ילמדו. זה יצר כמובן מצב של כאוס באיראן, כרגע מתארגנים לזה, אבל צריך להניח, ואתם צריכים להניח, אני מניח, שתהיה התקפה נגדנו. היא יכולה להיות התקפה, בהתקפות, בגלים קשות מאוד. ואני מבקש מכם שוב, כל אחד שיתרום לגבי עצמו, לגבי משפחתו, לגבי סביבתו, תתרמו את המקסימום כדי להיכנס למרחבים המוגנים. אנחנו נפעל גם בדרכים אחרות, אבל תעשו את זה, וביחד אנחנו יכולים להשיג פה מפנה היסטורי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו