קרן הסיוע מאשימה את חמאס ברצח 5 עובדים: "מתקפה על האנושות"

לפחות חמישה נהרגו בתקיפת אוטובוס של הקרן ההומניטרית לעזה • אחרים נפצעו – ויש חשש שחלק נחטפו • "הם היו אבות, בנים וחברים שסיכנו את חייהם כדי לעזור לאחרים"

מחבלי חמאס ברצועה. צילום: אי.פי

אירוע חריג מאוד ברצועה: אוטובוס של הקרן ההומניטרית לעזה (GHF), שבו נסעו יותר מ־24 עובדים פלשתינים מקומיים בשיתוף הצוות האמריקני של הקרן, הותקף אמש (רביעי) בשעה 22:00 – כך נמסר בהודעה שפרסמה הקרן. לפי ההודעה, האוטובוס היה בדרכו למרכז חלוקה מערבית לחאן יונס כשחמאס תקף אותו באכזריות.

בקרן טוענים כי לפחות חמישה מהנוסעים נהרגו, אחרים נפצעו, ויש חשש שחלק מהצוות נלקח בשבי. "אנחנו מגנים את המתקפה הברוטלית במילים החריפות ביותר. אלה היו עובדים הומניטריים. אבות, אחים, בנים וחברים, שסיכנו את חייהם מדי יום כדי לעזור לאחרים. ליבנו נשבר ותפילותינו עם כל נפגע, כל משפחה, וכל אדם שעדיין לא אותר", נכתב.

עוד נמסר כי בימים שקדמו לאירוע, חמאס איים בגלוי על אנשי הסיוע ועל אזרחים המקבלים מהם עזרה. בקרן מאשימים את חמאס באחריות מלאה למות העובדים שניסו לחלק סיוע הומניטרי לתושבי עזה במרכזים בדרום ובמרכז הרצועה.

ההודעה של קרן הסיוע, צילום: GHF

"זהו לא רק פשע – זו מתקפה על האנושות", כתבו בקרן. "אנו קוראים לקהילה הבין־לאומית לגנות מיידית את חמאס על ההתקפה הבלתי־מוצדקת הזו ועל האיום המתמשך נגד אנשים שפשוט מנסים להאכיל את הפלשתינים".

בסיום ההודעה הדגישה הקרן כי תמשיך לפעול בעזה למרות המתקפה, ותפרסם מידע נוסף כשתוכל.

אייפא"ק גינתה את המתקפה על צוות הסיוע של הקרן ההומניטרית לעזה, וכינתה אותה "מתקפה ברברית של חמאס על עובדים הומניטריים". לפי הציוץ, חמאס רצח חמישה אנשי סיוע "רק משום שסיפקו עזרה ישירה לפלשתינים". הארגון קרא למנהיגי העולם לגנות את חמאס, לדרוש את שחרור החטופים ולהוביל לכניעתו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר