"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שר החוץ הגרמני: "הכרה במדינה פלשתינית תעביר מסר שגוי"

שר החוץ הגרמני יוהאן ואדפול בפגישה עם סער: גרמניה תומכת בזכותה של ישראל להגן על עצמה • הדגיש: מתנגד לאמברגו נשק, והביע דאגה מהמצב ההומניטרי בעזה ומהקמת יישובים באיו"ש • "יש לפרק את חמאס מנשקו"

,עודכן
0השמעה
השר סער עם שר החוץ של גרמניה. צילום: Credit: Bundesregierung/ Sandra Steins

צפירת הרגעה מגרמניה: לאחר הפגישה בין שר החוץ גדעון סער לשר החוץ הגרמני יוהאן ואדפול, נשמעה הצהרה מרגיעה מצד ברלין. זאת, לאחר שבשבועיים האחרונים הלכה וגברה הביקורת מצד בכירים במערכת הפוליטית בגרמניה – לרבות אמירות שמהן ניתן היה להסיק כי גרמניה שוקלת אמברגו נשק על ישראל, וכן ערעור על המשך התמיכה בה, על רקע כוונת מדינות באיחוד האירופי להשעות את הסכם האסוציאציה המאגד את כלל ההסכמים עם ישראל.

שר החוץ גדעון סער בפתח הפגישה בברלין עם שר החוץ גרמני // משרד החוץ

במסיבת עיתונאים משותפת, הבהיר ואדפול כי גרמניה ממשיכה לעמוד לצד ישראל. כשנשאל על האפשרות לאמברגו נשק, השיב: "ישראל נמצאת תחת מתקפה מצד חמאס, החות'ים, חיזבאללה ואיראן. היא חייבת להגן על עצמה תחת איומים אלה, ונמשיך לתמוך בישראל. לא היה בכך ספק מעולם".

ואדפול הביע תמיכה בשימור הסכם האסוציאציה – תמיכה שלה חשיבות מכרעת ביכולת של ישראל להימנע מסנקציות מצד האיחוד האירופי. זאת, כאשר באיחוד מתבצעת בדיקה בשאלה האם ישראל הפרה זכויות אדם במלחמה בעזה, ודוח בנושא נמצא בכתיבה. מסקנות הדוח עלולות להוביל לסנקציות ולהשעיית חלק מההסכמים בין ישראל לאיחוד – ואולי אף להשעיית ההסכם כולו. עם זאת, כל עוד גרמניה תומכת בישראל, הסיכוי לכך קטן באופן דרמטי.

שר החוץ הגרמני: "לא נתמוך במדינה פלשתינית",צילום: Credit: Bundesregierung/ Sandra Steins

בה בעת הצהיר ואדפול כי גרמניה אינה תומכת בעת הזאת בהכרה במדינה פלשתינית, שלדבריו "תעביר מסר שגוי". עוד אמר כי יש למצוא פתרון אחר לאזור ולקדם תכנית ל"יום שאחרי" בשיתוף עם שותפות אזוריות. לצד זאת הביע דאגה מהקמת 22 יישובים חדשים באיו"ש ומהמצב ההומניטרי ברצועת עזה. הוא קרא להעביר סיוע הומניטרי לרצועה בכל דרך אפשרית – כולל דרך מנגנונים של האו"ם. כזכור, החשש מרעב ומשבר הומניטרי היה בין הגורמים שהובילו את גרמניה לבקר את ישראל.

ואדפול גם הביע דאגה למצב החטופים, גינה את ארגון הטרור חמאס ואמר כי "יש לפרקו מנשקו". בנוסף הדגיש את התנגדות גרמניה לאפשרות שאיראן תחזיק בנשק גרעיני.

שר החוץ סער אמר לאחר הפגישה: "דיברנו בפגישה על הרבה נושאים מגוונים – גלובליים, אירופיים, מקומיים. השיחות היו טובות", וקרא לקהילה הבינלאומית "לפעול עכשיו לבלימת איראן".

הפגנת אנטי ישראלים מחוץ לפגישת שר החוץ הגרמני והשר סער,

נשיא ה"צנטרל רט", ד"ר יוזף שוסטר – העומד בראש ארגון הגג של יהדות גרמניה – בירך על דבריו של ואדפול. זאת, על רקע פרסום דו"ח מדאיג על עלייה חדה בתקריות אנטישמיות בגרמניה בשנת 2024. לדבריו: "ביקורת על פעולות ממשלת ישראל לעולם לא צריכה לעודד אנטישמיות הקשורה לישראל. למרבה הצער, השימוש של שר החוץ ואדפול במונחים כמו 'סולידריות כפויה' עם ישראל והטלת הספק, מעת לעת, במכירת נשק לישראל – היו חסרי הבהירות הנדרשת במצב שכזה. עליו למצוא שוב קו ברור, אם ברצונו לעמוד לצידה של ישראל בצורה אמינה. הפגישה היום עם שר החוץ הישראלי גדעון סער הייתה צעד ראשון בכיוון הזה".

במקביל לפגישה, התקיימה הפגנה של עשרות פלשתינים נגד ישראל – אך לא נרשמו בה הפרות סדר חריגות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר