שר החוץ סער. צילום: אורן בן חקון

פילנתרופים יהודים במכתב לגדעון סער: עצור את חוק העמותות

עשרות פילנתרופים יהודים מארה"ב ואירופה שלחו מכתב חריף לשר החוץ גדעון סער נגד הצעת חוק שתטיל מס של 80% על עמותות הנתמכות על ידי ממשלות זרות • "חוק ציני ומסוכן שישתק 100 ארגונים לגיטימיים" 

עשרות פילנתרופים יהודים מרחבי העולם פנו במכתב לשר החוץ גדעון סער, בו הם מתנגדים להצעת חוק העמותות של ח"כ אריאל קלנר (הליכוד). החותמים כוללים את יו"ר המועצה היהודית למנהיגות קית' בלק ודמויות בכירות נוספות מארה"ב, בריטניה, אוסטרליה וקנדה.

במכתבם לשר החוץ, הפילנתרופים תוקפים את הצעת החוק בחריפות: "מדובר בחוק ציני, מסוכן ובלתי דמוקרטי". הם טוענים שהחוק נועד "לשלול מעמותות לגיטימיות וראויות תרומות מגופים זרים על ידי הטלת מס משתק של 80 אחוז על מימון כזה".

לדבריהם, "הדבר ישתק, באופן מכוון, כמעט 100 ארגונים ונראה שהוא מונע אך ורק משיקולים פוליטיים צרים שאינם הולמים כל ממשלה, ללא קשר לאתוס הפוליטי שלה".

המכתב גם מדגיש כי "רבים מהארגונים שהחקיקה מכוונת אליהם הוקמו במימון ראשוני של פילנתרופים יהודים מהתפוצות, שבלעדיהם הם לא היו במצב לקבל מימון ממדינות זרות".

חבר הכנסת אריאל קלנר, צילום: אורן בן חקון

הצעת החוק של קלנר כוללת שני רכיבים עיקריים: הטלת מס של 80% על תרומות מממשלות זרות לעמותות שאינן מקבלות מימון ממשלתי ישראלי, ומניעת האפשרות מעמותות הנתמכות בעיקר על ידי גופים זרים לעתור לבתי המשפט, כולל בג"ץ. לפי נוסח החוק - שר האוצר יוכל להעניק פטור מהמס "בנסיבות מיוחדות".

הפילנתרופים מגדירים את החוק כ"ציני, מסוכן ובלתי דמוקרטי" וטוענים שהוא יחסל כ-100 ארגונים לגיטימיים. תומכי החוק טוענים שהוא נועד להגן על ריבונות ישראל מפני התערבות זרה ולמנוע "לוחמה משפטית" נגד המדינה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...