שגריר ארה"ב בישראל האקבי מכניס את הפתק שהעביר הנשיא טראמפ לכותל המערבי. צילום: אורן בן חקון

חיזוק חיובי: אירוע הוקרה למדינות שהכירו בירושלים כבירת ישראל

באירוע חגיגי שייערך בכנסת לרגל יום ירושלים, לנציגי המדינות שהעבירו לעיר את השגרירויות שלהן תוענק תעודת הערכה על תמיכתן בישראל • ח"כ דן אילוז, מיוזמי האירוע: "בעולם מלא עיוותים היסטוריים זו אמירה מוסרית ברורה"

[object Object]

מוקירים את המכירים: ביום רביעי הקרוב הכנסת תערוך אירוע חגיגי למדינות שהכירו בירושלים כבירת ישראל או שהעבירו את השגרירויות שלהן לעיר - ובראשן ארה"ב. במהלך האירוע תוענק תעודה לשגרירים ולדיפלומטים, כאות הוקרה על תמיכתם המשמעותית בישראל ועל ההכרה בריבונותה בירושלים.

השגריר האקבי בברכה ליום ירושלים%3A "הניצחון שלכם הוא הניצחון שלנו" %2F%2F עמוד ה-X של שגריר ארצות הברית בישראל%2C מייק האקבי

לאירוע הזה - שהוא יוזמה משותפת של מרכז ירושלים למדיניות יישומית (JCAP) ושל חבר הכנסת דן אילוז, יו"ר שדולת ירושלים בכנסת - יש מעמד הצהרתי מובהק, על רקע המאבק שמובילות מדינות אירופה להכרה במדינה פלשתינית והחשש למעמדה הבינלאומי של ירושלים.

לאירוע הוזמנו כלל שגרירי המדינות שהכירו בירושלים וחלקם אף פתחו בה שגרירות בינהם: ארה"ב, גואטמלה, פרגוואי, ארגנטינה, צ'כיה ועוד, וישתתפו בו יו"ר הכנסת אמיר אוחנה, שרים, חברי כנסת, ראש העיר ירושלים משה ליאון וחברי מועצת העירייה.

אחד ממקבלי התעודות יהיה שגריר ארה"ב בישראל מייק האקבי, שפרסם סרטון ברכה לרגל יום ירושלים. "הניצחון שלכם הוא הניצחון שלנו, אמריקה עומדת עם ישראל", אמר האקבי בסרטון, והוסיף כי לרגל יום ירושלים הנשיא טרמאפ אשרר את ההכרה בירושלים כבירת ישראל.

ככל הידוע, זו הפעם הראשונה מאז שחרור ירושלים במלחמת ששת הימים שבה מתפרסמת ברכה כזו - אם כי השגריר הרפובליקני הקודם, דיוויד פרידמן, השתתף בעצרות הרשמיות של המדינה לרגל היום החגיגי.

דגל ענק בכותל. יום ירושלים, צילום: אורן בן חקון

"צעד מוסרי וצודק"

ממרכז ירושלים למדיניות יישומית (JCAP) מסרו כי האירוע הוא "הזדמנות להוקיר את המדינות שפעלו באומץ לצד ישראל ולחזק את הקשרים המדיניים והכלכליים עימן".

ח"כ דן אילוז הוסיף: "בעולם מלא עיוותים היסטוריים ושקרים פוליטיים, המדינות שמכירות בירושלים כבירת ישראל בוחרות באמת. האירוע בכנסת הוא מחווה של תודה - ובעיקר אמירה מוסרית ברורה לעולם".

יו"ר הכנסת אמיר אוחנה: "הכנסת גאה לארח כנס הוקרה לכבוד המדינות שהעבירו את השגרירויות שלהן לירושלים, בירת הנצח של עם ישראל זה 3,000 שנה. אני מבקש להודות בשם הכנסת לנשיא טראמפ שהתווה את הדרך, וקורא לכל ידידותינו בעולם - בייחוד עכשיו, כשישראל נלחמת את מלחמתו של העולם החופשי בבני החושך וההרג - להכיר בירושלים כבירת ישראל ולהעביר את השגרירויות שלהן לשטח העיר".

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "העובדה שיותר ויותר שגרירויות בוחרות להתבסס כאן היא צעד מוסרי וצודק. בימים של מבחן, ברור לכל מי ניצב לצידנו. אני מודה לשגרירים, ל־JCAP ולשדולת ירושלים בכנסת. יחד נמשיך לחזק את מעמדה של ירושלים כבירה המאוחדת והנצחית של מדינת ישראל והעם היהודי".

שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש: "בשבוע שאנו מציינים 58 שנים לאיחודה של ירושלים מחדש אך טבעי שנוקיר את נציגי המדינות אשר העבירו את הנציגות הדיפלומטית לירושלים. בהובלת הנשיא טראמפ, עוד ועוד מדיניות מעבירות את השגרירות לירושלים - ונמשיך לעבוד על כך ללא הרף".

פלר חסן נחום שליחת משרד החוץ לחדשנות מסר: "ירושלים היא מותג בינלאומי ואין ראוי להעריך ולהוקיר את חברינו בעולם שהכירו בה כבירת ישראל זה לא מובן מאליו ועלינו לחזק את השותפות קודם כל עם חברים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...