פיגוע ירי בוושינגטון: שני בני אדם נרצחו מחוץ לאירוע הסברה למען ישראל

גבר ואישה נרצחו מחוץ למוזיאון בזמן כנס של הוועד היהודי-אמריקני, שניים נוספים נפצעו • השגריר דנון: "מדובר בפיגוע אנטישמי, עובדי שגרירות נפגעו" • היורה, שצער "שחררו את פלשתין" לפני שפתח בירי, נתפס

זירת הפיגוע בוושינגטון. צילום: .

גבר ואישה נרצחו הבוקר (חמישי) בפיגוע ירי מחוץ לאירוע של הוועד היהודי-אמריקני (AJC) במוזיאון היהודי הקפיטל בוושינגטון הבירה. על פי עדי ראייה המחבל צעק "שחררו את פלשתין" והחל לירות בנוכחים מטווח קצר. מלבד שני הנרצחים, שני בני אדם נוספים נפצעו בפיגוע ופונו לבית החולים. על פי משרד החוץ הישראלי, שניים מארבעת הנפגעים הינם עובדי שגרירות. עוד נמסר ממשרד החוץ כי היורה נתפס.

המוזיאון בבירה שוכן סמוך למשרדי ה-FBI ופרקליטות ארה"ב. ב-FBI מסרו לרשת החדשות המקומית News4 כי הם מכירים את האירוע ומטפלים בו. במקביל, למקום הגיעו גם התובעת הכללית של ארה"ב פאם בונדי והתובעת הכללית של וושינגטון ג'נין פיירו יחד עם משטרת ארה"ב נמצאת גם היא בזירה ומבקשת מאנשים להתפנות מהאזור. 

זירת הפיגוע בוושינגטון, צילום: .

ארבעה אנשים שיצאו מאירוע הסברה למען ישראל של "דיפלומטים צעירים", נורו. שניים מהם נרצחו ושניים נוספים נפצעו כתוצאה מהפיגוע הקשה. יש לציין כי השגריר הישראלי בוושינגטון, יחיאל לייטר לא נכח באירוע. בעקבות הפיגוע, שגרירות ישראל בוושינגטון נכנסה לנוהל חירום ומטפלת במקרה. בנוסף, כל השגרירויות באמריקה הצפונית העלו את רמת הכוננות. 

שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון אמר מיד לאחר הפיגוע: "פיגוע הירי מחוץ לאירוע שהתקיים במוזיאון היהודי בוושינגטון – בו נפגעו גם עובדי שגרירות ישראל – הוא מעשה טרור אנטישמי נפשע. פגיעה בדיפלומטים ובקהילה היהודית היא חציית קו אדום. אנו בטוחים שהרשויות בארה״ב יפעלו ביד קשה נגד האחראים למעשה הנפשע. ישראל תמשיך לפעול בנחישות להגנה על אזרחיה ונציגיה – בכל מקום בעולם". 

כריסטי נואם, מזכירת ביטחון המולדת הודיעה: "אנו חוקרים ופועלים באופן פעיל כדי לקבל מידע נוסף לשיתוף הציבור. נא להתפלל למען משפחות הקורבנות. אנחנו נביא את העבריין המתועב הזה לדין". 

כוחות הביטחון בזירת הפיגוע בוושינגטון, צילום: .

דוברת שגרירות ישראל בוושינגטון, טל נעים כהן הודיעה: "שני עובדים משגרירות ישראל נורו הערב מטווח קצר בעת שהשתתפו באירוע יהודי במוזיאון היהודי של הקפיטל בוושינגטון הבירה. יש לנו אמון מלא ברשויות אכיפת החוק, הן ברמה המקומית והן הפדרלית, שיפעלו ללכידת היורה ולהגנה על נציגי ישראל והקהילות היהודיות ברחבי ארצות הברית". 

על פי דיווחים בארה"ב, בימים האחרונים המוזיאון קיבל תקציב נוסף לתגבור האבטחה לאחר שמנהליו התריעו כי הם חשים סכנה. סיבה נוספת לחשש הייתה הצגת תערוכה במוזיאון למען קהילת הלהט"ב.

זירת הפיגוע בוושינגטון, צילום: .

מנכ"ל AJC, חבר הקונגרס לשעבר, טד דויטש, פרסם: "הוועד היהודי האמריקני (AJC) יכול לאשר כי אירחנו אירוע במוזיאון היהודי הקפיטל בוושינגטון הבירה הערב. ‏אנחנו הרוסים מכך שמעשה אלימות בלתי נתפס התרחש מחוץ לאולם. ‏ברגע זה, בעודנו ממתינים למידע נוסף מהמשטרה לגבי מה בדיוק קרה, תשומת ליבנו וליבנו נתונים אך ורק לאלה שנפגעו ולמשפחותיהם". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר