ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר סמוטריץ' (ארכיון). צילום: יונתן זינדל/פלאש90

ביידן והרצי כבר לא אשמים - זה הקבינט בראשות נתניהו | על פארסת חידוש האספקה לעזה

שרים בקבינט שאינם חשודים ב"נטייה שמאלה" הזהירו מהנקודה אליה הגענו ואפשרה את החזרת אספקת הסיוע לעזה היום • עכשיו כבר אי אפשר להאשים אף גורם אחר פרט לגרירת הרגליים של הקבינט והעומד בראשו

זה כבר לא ביידן שבגללו נכנס הסיוע לידי חמאס משך שנה וחצי ואפילו לא גלנט/ הרצי הלוי/ הפצ"רית - מחק את המיותר. ברגע הבהיר הזה שבו שר הביטחון הוא יד ימינו של נתניהו, הרמטכ"ל התקפי ומינוי חדש מהניילונים של הממשלה המכהנת ולא ירושה שסר חינה ומתקבלת החלטה בקבינט על הכנסת משאיות אספקה לעזה בשיטת המס לחמאס, מבינים שהפעם זה תירוצים. הפעם ללא כל ספק, זו תוצאה של התנהלות הקבינט ובראשו נתניהו, פשוט גרירת רגליים. שרים בקבינט שאינם חשודים בנטייה שמאלה הזהירו בשיחות איתי כבר לפני שבועות ארוכים מנקודת הזמן הזו.

דוברות לשכת רה"מ

לפני חודשיים וחצי החליט הקבינט לעצור את האספקה לעזה כדי ללחוץ את חמאס לעסקה, מהרגע הזה החל שעון החול של הסיוע לסמן את הרגע שבו כבר לא יהיה. בכל פעם עודכנו השרים כי בעוד כך וכך שבועות יאזל הסיוע על ידי מתאם פעולות הממשלה בשטחים ויש להיערך למצב של "רעב" בעזה. גם ביקורו של טראמפ בשבוע שעבר באזור היה אירוע נתון וצפוי. שני אלה יחד - סיום הסיוע בעזה יחד עם החיבוק החם שקיבל טראמפ מהאמירויות הובילו לתחזית של אותם שרים: הלחץ המדיני תיכף יכריע אותנו למהלכים שאנחנו לא רוצים.

%2F%2Fעמוד הפייסבוק של בצלאל סמוטריץ'

אבל מה עשה נתניהו? ומה עשה הקבינט? גררו רגליים. ביד אחת נוהל מבצע עוז וחרב בעצלתיים וביד השנייה שיחות להשבת החטופים שעלו בתוהו מהסיבה הפשוטה גם בחמאס הבינו את הבלוף - אין לחץ צבאי משמע אין חטופים. רק לפני שלושה שבועות נדרשו בקבינט לשעון החול ההוא ונלחצו עם תוכנית הסיוע החלופי אחרי שהרמטכ"ל הודיע שחיילי צה"ל לא יחלקו את הסיוע ונפתרו בעיות אחרונות של אותה תוכנית אמריקנית-ישראלית בעיקר בלחץ של השר סמוטריץ' שלא רק יזם את שינוי חלוקת הסיוע אלא ניסה להניע את זה גם אל מול מערכת ביטחונית מקובעת. שר הביטחון כ"ץ, שר האוצר סמוטריץ' וכמובן נתניהו הודיעו שזהו יש פתרון - הסיוע יוכנס באופן שלא יפול לידי חמאס.

הרמטכ"ל הנכנס רא"ל אייל זמיר והרמטכ"ל היוצא רא"ל הרצי הלוי, צילום: אורן בן חקון

גם ההודעות האלה היו מנותקות משעון החול. מי שלחץ מאחורי הקלעים על הכנסת הסיוע באופן שהפעיל לבסוף את נתניהו והקבינט היו חברי קונגרס רפובליקנים וכמובן טראמפ עצמו. זה לא היה אמור להפתיע אף אחד, זה היה צפוי. היו מי שראו את זה בא והם לא נביאים הם פשוט ניתחו נכון את הלחץ המדיני שבוא יבוא נוכח תמונת המצב בעזה ואת נטיית נתניהו לגרור רגליים. עוצמת הביקורת בבייס ימין לא אמורה הייתה להפתיע את נתניהו או את סמוטריץ', שמצדם מסבירים את ההחלטה המתחייבת בנקודת הזמן הזו כדי למנוע הסלמה מדינית נגדנו. הכל נכון, רק שהיה אפשר אחרת ואת זה גם בוחרי הימין התחילו להבין ביממה החולפת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...