"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ביידן והרצי כבר לא אשמים - זה הקבינט בראשות נתניהו | על פארסת חידוש האספקה לעזה

שרים בקבינט שאינם חשודים ב"נטייה שמאלה" הזהירו מהנקודה אליה הגענו ואפשרה את החזרת אספקת הסיוע לעזה היום • עכשיו כבר אי אפשר להאשים אף גורם אחר פרט לגרירת הרגליים של הקבינט והעומד בראשו

,עודכן
0השמעה
ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר סמוטריץ' (ארכיון). צילום: יונתן זינדל/פלאש90

זה כבר לא ביידן שבגללו נכנס הסיוע לידי חמאס משך שנה וחצי ואפילו לא גלנט/ הרצי הלוי/ הפצ"רית - מחק את המיותר. ברגע הבהיר הזה שבו שר הביטחון הוא יד ימינו של נתניהו, הרמטכ"ל התקפי ומינוי חדש מהניילונים של הממשלה המכהנת ולא ירושה שסר חינה ומתקבלת החלטה בקבינט על הכנסת משאיות אספקה לעזה בשיטת המס לחמאס, מבינים שהפעם זה תירוצים. הפעם ללא כל ספק, זו תוצאה של התנהלות הקבינט ובראשו נתניהו, פשוט גרירת רגליים. שרים בקבינט שאינם חשודים בנטייה שמאלה הזהירו בשיחות איתי כבר לפני שבועות ארוכים מנקודת הזמן הזו.

דוברות לשכת רה"מ

לפני חודשיים וחצי החליט הקבינט לעצור את האספקה לעזה כדי ללחוץ את חמאס לעסקה, מהרגע הזה החל שעון החול של הסיוע לסמן את הרגע שבו כבר לא יהיה. בכל פעם עודכנו השרים כי בעוד כך וכך שבועות יאזל הסיוע על ידי מתאם פעולות הממשלה בשטחים ויש להיערך למצב של "רעב" בעזה. גם ביקורו של טראמפ בשבוע שעבר באזור היה אירוע נתון וצפוי. שני אלה יחד - סיום הסיוע בעזה יחד עם החיבוק החם שקיבל טראמפ מהאמירויות הובילו לתחזית של אותם שרים: הלחץ המדיני תיכף יכריע אותנו למהלכים שאנחנו לא רוצים.

//עמוד הפייסבוק של בצלאל סמוטריץ'

אבל מה עשה נתניהו? ומה עשה הקבינט? גררו רגליים. ביד אחת נוהל מבצע עוז וחרב בעצלתיים וביד השנייה שיחות להשבת החטופים שעלו בתוהו מהסיבה הפשוטה גם בחמאס הבינו את הבלוף - אין לחץ צבאי משמע אין חטופים. רק לפני שלושה שבועות נדרשו בקבינט לשעון החול ההוא ונלחצו עם תוכנית הסיוע החלופי אחרי שהרמטכ"ל הודיע שחיילי צה"ל לא יחלקו את הסיוע ונפתרו בעיות אחרונות של אותה תוכנית אמריקנית-ישראלית בעיקר בלחץ של השר סמוטריץ' שלא רק יזם את שינוי חלוקת הסיוע אלא ניסה להניע את זה גם אל מול מערכת ביטחונית מקובעת. שר הביטחון כ"ץ, שר האוצר סמוטריץ' וכמובן נתניהו הודיעו שזהו יש פתרון - הסיוע יוכנס באופן שלא יפול לידי חמאס.

הרמטכ"ל הנכנס רא"ל אייל זמיר והרמטכ"ל היוצא רא"ל הרצי הלוי,צילום: אורן בן חקון

גם ההודעות האלה היו מנותקות משעון החול. מי שלחץ מאחורי הקלעים על הכנסת הסיוע באופן שהפעיל לבסוף את נתניהו והקבינט היו חברי קונגרס רפובליקנים וכמובן טראמפ עצמו. זה לא היה אמור להפתיע אף אחד, זה היה צפוי. היו מי שראו את זה בא והם לא נביאים הם פשוט ניתחו נכון את הלחץ המדיני שבוא יבוא נוכח תמונת המצב בעזה ואת נטיית נתניהו לגרור רגליים. עוצמת הביקורת בבייס ימין לא אמורה הייתה להפתיע את נתניהו או את סמוטריץ', שמצדם מסבירים את ההחלטה המתחייבת בנקודת הזמן הזו כדי למנוע הסלמה מדינית נגדנו. הכל נכון, רק שהיה אפשר אחרת ואת זה גם בוחרי הימין התחילו להבין ביממה החולפת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר