הקבינט הסוער - פרטים חדשים: ראש הממשלה בנימין נתניהו הסביר אמש (ראשון) לשרים כי על פי המידע שקיים בצה"ל מחסני המזון בעזה כמעט מרוקנים ובתוך ימים אחדים יורגש מחסור ברצועה. כך ניסה לנמק את ההחלטה לאשר את הכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה.
עוד אמר כי "יש קמפיין בעולם על 'רעב בעזה' ויש לחצים גם מהחברים שלנו באירופה ובארה"ב". נתניהו הוסיף כי מדובר ב"תקופת גישור של מספר ימים", כלשונו, עד שהמתחמים שמכין צה"ל יהיו כשירים לחלק את האספקה לאוכלוסייה באופן שחמאס לא ישתלט עליה.
דובר צה"ל על מבצע "מרכבות גדעון": "עושים הכל כדי למנוע פגיעה בחטופים" // צילום: דובר צה"ל
עם זאת, על פי הסקירה שהציג הצבא רק חלק מהמתחמים המתוכננים יהיו מוכנים ב-24 במאי. עד אז האספקה תוכנס במתכונת שהייתה עד לפני שלושה חודשים, כלומר חמאס יוכל להשתלט עליה. כמו כן, ישראל לא תקבל מחמאס כל תמורה לצעד שהיא נוקטת.
ההודעה של נתניהו עוררה זעם רב אצל שרי הקבינט. לדברי גורם שנכח בישיבה, כמעט כל השרים מתחו ביקורת על נתניהו וחלקם אף צעקו. הזעם היה גם על תוכן ההחלטה, וגם על סירובו של נתניהו להעלות את הנושא להצבעה.
ברקע ההחלטה של נתניהו עמדו מספר שיקולים שהתווספו זה לזה. בשל הטענות הבינלאומיות לרעב בעזה, התגבר החשש שישראל תואשם בפשע מלחמה, כאשר הפעם גם ממשל טראמפ שמוטרד מהמצב לא היה בא לעזרת ישראל. בנוסף, חברי סנאט רפובליקנים תומכי ישראל ומדינות אוהדות באירופה הפעילו לחצים כבדים להכניס אספקה לעזה. במקרה כזה ישראל הייתה נאלצת להפסיק את הפעולה הצבאית בעזה והמלחמה הייתה נעצרת, סבורים בירושלים.
שיקול נוסף הוא הכוונה של נשיא צרפת, עמנואל מקרון, להוביל גוש מדינות שיכירו באופן חד צדדי במדינה פלשתינית. בצמרת המדינית סבורים שהכנסת האספקה תסייע בבלימת הגל שמוביל מקרון. "משכנו את עצירת האספקה הכי הרבה שיכולנו. צריך לראות את התמונה הרחבה", הסביר גורם המעורה בפרטים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו