"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מדינות באירופה בוחנות הטלת מס על תרומות שמגיעות מישראל | חשיפה

הצעד מגיע בתגובה לחקיקה שמקדמת הכנסת, המבקשת לקבוע מס של כ־80% על תרומות ממדינות זרות שמגיעות לעמותות ישראליות • דיפלומטים מזהירים: המהלך עלול לפגוע בקהילות יהודיות בתפוצות

,עודכן
0השמעה
מדינות באירופה בוחנות הטלת מס על תרומות שמגיעות לישראל. צילום: GettyImages

מדינות באירופה זועמות על הצעת החוק של ח"כ אריאל קלנר שמבקשת להטיל מס של כ־80 אחוזים על תרומות לעמותות ישראליות שמקבלות כספים ממדינות זרות, ובוחנות צעדי תגובה, מה שיכול להתפתח ל"מלחמת תרומות בינלאומית".

הפגנות פרו פלשתיניות בפריז,צילום: EPA

בכנסת מקדמים בימים אלו את הצעת החוק שמבקשת לסגור את צינור הכסף לעמותות, רובן המוחלט מהצד השמאלי של המפה הפוליטית. הצעת החוק, שאושרה לאחרונה להמשך חקיקה במסגרת ועדת החוקה, מעוניינת לעצור את ההתערבות של המדינות הזרות בישראל באמצעות תרומות ענק לעמותות כדוגמת "בצלם", "יש דין", "שוברים שתיקה" ורבות נוספות.

כמה מדינות אירופיות, אומרים מקורות דיפלומטיים - בהן גרמניה, הולנד ומדינות נוספות באיחוד האירופי - בוחנות צעדים מקבילים בתגובה לחוק. המדינות משקיעות כבר שנים מיליונים ביו"ש, למורת רוחו של הימין הישראלי, וכן בארגונים שנחשבים לשנויים במחלוקת בציבוריות הישראלית.

החוק החדש מעורר לא מעט חשש בקרב העמותות הללו. בחלק מהמקרים הארגונים נשענים ברובם על כסף שמקורו ממדינות זרות כאלו ואחרות ומנהלים בדרך זו את פעילותם. דוגמה בולטת לכך הינה ארגונים שעוסקים בהגנה על מחבלים בבתי המשפט הישראליים ובעתירות לבית המשפט העליון. 90 אחוזים מהתקציב של המוקד להגנת הפרט, לדוגמה, מגיעים מחו"ל.

"בומרנג שיפגע בנו"

המדינות, שזועמות על ההחלטה למנוע אפשרות לתרום, שוקלות אפשרות להטלת מס זהה על תרומות שיגיעו מישראל לעמותות מחו"ל. לדברי גורמים שונים, "יוזמי החוק הציגו אותו כמה שימנע התערבות זרה וחתרנות מבית, אך כעת הם עשויים להתמודד עם בומרנג שייפגע בקהילות היהודיות בעולם".

הפגנות פרו פלשתיניות במאלמו,צילום: איי. פי

מלחמת תרומות שכזו, אומרים הדיפלומטים, עלולה לפגוע לא רק בעמותות בישראל אלא גם בקהילות יהודיות בתפוצות. מוסדות כמו בתי ספר יהודיים, מרכזים קהילתיים וארגונים ציוניים, שנשענים לעיתים על תרומות מישראל, עשויים להיתקל בהקשחת רגולציה, בעיכובים בביורוקרטיה או אפילו בהטלת מיסים חדשים.

משבר נוסף שממנו מזהירים גורמים המשוחחים בימים אלה עם דיפלומטים בעולם הוא הסעיף בחוק שמאפשר לשר האוצר, ללא מנגנון פיקוח, להחריג תרומות.

לטענת גורמים דיפלומטיים בכירים, הפגיעה בארגוני החברה האזרחית בישראל תהיה רחבה, ותכלול ארגוני להט"ב, סביבה, נשים, ודו־קיום - ארגונים שמקדמים ערכים ליברליים בישראל. בעולם חוששים כי שר האוצר לא יחריג תרומות אלו, וכי ארגונים יהיו נתונים לחסדיו האישיים. את חוק זה הם מכנים "חוק צנזורה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר