זינוק באיומים על ישראלים ויהודים בחו"ל: "לקראת תקופה מאתגרת"

שר החוץ סער קרא להגברת הערנות בנציגויות הרשמיות לאור נתונים המצביעים על הקצנה באנטישמיות באירופה •צעיר גרמני חשוד בתכנון פיגוע בבית כנסת בעיר האלה

שר החוץ גדעון סער בטקס. צילום: משרד החוץ

חשש בישראל מעלייה באיומים על חיי ישראלים וקהילות יהודיות בחו"ל: שר החוץ גדעון סער רמז לכך הבוקר (שלישי) בנאומו בטקס הזיכרון לנופלים בשירות החוץ כשהוא אומר כי "אני חושש שהתקופה הקרובה תהיה תקופה מאתגרת במיוחד מבחינת היקף הסיכונים ליהודים ולישראלים בחו"ל בכלל ולנציגיה הרשמיים של ישראל בפרט. זה מחייב ויחייב אותנו ליתר זהירות, עירנות ואחריות".

בפעם הקודמת שחל זינוק באיומים על ישראלים ויהודים בחו"ל היה זה מייד לאחר 7 באוקטובר - אז גם עלתה הכוננות בנציגויות הרשמיות לרמה גבוהה. נציגויות מסוימות אף נותרו מיותמות לתקופה ממושכת.

שירית אביטן-כהן

כעת על רקע נתונים שמראים על זינוק באנטישמיות באירופה ובפרט מצד מוסלמים קיצוניים, נראה שבישראל מזהים מגמת הקצנה נוספת שתבוא לידי ביטוי גם באיומים ישירים על ביטחון יהודים בחו"ל.

היום פורסם כי צעיר גרמני בן 19 שהתגורר בשוויץ חשוד בתכנון פיגוע בבית הכנסת בעיר האלה בגרמניה ממניעים אידיאולוגיים הקשורים לימין הקיצוני. החשוד נתפס לאחר שהוא התבטא בערוץ טלגרם על כוונתו לבצע את הפיגוע בבית הכנסת. לפי הודעת הפרקליטות בגרמניה, החשוד הצטייד בנשק בחודש בפברואר 2025, אך טרם הובהר מתי הוא התגוון לבצע את הפיגוע.

הצעיר, שבעבר התגורר בגרמניה באזור העיר האלה, נעצר על ידי כוחות הביטחון השווייצרים והועבר למשטרת גרמניה לפני שמונה ימים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר