לקראת המו"מ בין ארה"ב לאיראן בעומאן: ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש הערב (רביעי) בלשכתו עם ראש סוכנות הביון המרכזית האמריקנית (CIA) ג'ון רטקליף שמבקר לראשונה בישראל, יחד עם ראש המוסד דדי ברנע.
הנשיא טראמפ הדהים: "אנחנו מנהלים שיחות ישירות עם איראן" // מתוך X
נציין כי משרד האוצר האמריקני הודיע אחר הצהריים על סנקציות חדשות נגד איראן - יומיים בלבד אחרי הכרזתו של טראמפ על שיחות ישירות שייפתחו בין ארה"ב לטהרן. המו"מ ייפתח בשבת בעומאן, בין שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י לשליח המיוחד של טראמפ למזרח התיכון, סטיב וויטקוף. בניגוד לדברי נשיא ארה"ב, איראן טוענת שהשיחות לא יהיו ישירות.
בהודעה האמריקנית נמסר שהסנקציות יוטלו על חמישה גופים ועל ישות אחת הפועלים באיראן, בשל מעורבותם בתמיכה ובניהול תכנית הגרעין האיראנית. על פי ההודעה הרשמית, הסנקציות מכוונות נגד גורמים המספקים או מייצרים טכנולוגיות קריטיות עבור הארגון לאנרגיה אטומית של איראן (AEOI) וחברת טכנולוגיית הצנטריפוגות של איראן (TESA), הכפופה לו.
דוברת מחלקת המדינה, תמי ברוס, מסרה כי "ארה"ב תמשיך לנקוט צעדים שיחייבו את אלו המסייעים לתוכנית הגרעין של איראן לשאת באחריות למעשיהם". הצעד מהווה איתות ברור של וושינגטון כי בכוונתה להמשיך ולהפעיל לחץ על הרפובליקה האסלאמית, למרות המו"מ, במטרה למנוע ממנה יכולות גרעיניות צבאיות.
מוקדם יותר פורסם כי גנרל מייקל אריק קורילה, מפקד פיקוד מרכז של ארה"ב (CENTCOM), ערך סיור בן חמישה ימים במזרח התיכון בין 1 ל-5 באפריל 2025, תוך שיתוף פעולה עם מנהיגים בכירים וחיילים בשש מדינות.
גנרל קורילה ביקר בישראל ונפגש עם רמטכ"ל אייל זמיר ומנהיגי ביטחון לאומי כדי לדון בביטחון אסטרטגי וביכולת פעולה הדדית צבאית. בירדן הוא שוחח עם האלוף יוסף אל-הנאיטי והאלוף מוחמד חייאסת על ביטחון אזורי והעמקת יחסי ההגנה של ארה"ב-ירדן.
הוא ביקר בקטאר כדי להיפגש עם גנרל ג'אסים אל מנאי, תוך התמקדות בפעילות הדדית ושותפות, ובאיחוד האמירויות כדי לדון באתגרים ביטחוניים עם השייח טחנון בן זאיד אל נהיאן.
בין ה-3-5 באפריל ביקר גנרל קורילה בסעודיה, הוא נפגש עם הגנרל פיאד בן חאמד אל-רווואילי במוכנות משותפת ונפגש עם גנרל סג'יר חמוד אחמד עזיז מתימן כדי להתייחס למאמצים נגד החות'ים הנתמכים על ידי איראן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו