תא"ל (מיל') גל הירש, מתאם השבויים והנעדרים במשרד רה"מ, אומר כי על אף מה שנראה כקיפאון במאמצים לשחרור החטופים, "הפעילות מול המתווכות נמשכת כל הזמן וקורים דברים". הוא אינו מעוניין לדבר כרגע על המגמות, מפני ש"אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין".
בראיון ל"ישראל היום", שנערך בוועידת MEAD באבו דאבי, הוסיף הירש כי "המו"מ מתנהל באינטנסיביות מרובה תחת איפול כבד. אנחנו נמצאים בקשר רציף עם האמריקנים ועם המתווכות. המטרה היא השבת כל החטופים, החיים והחללים".
טראמפ הודיע אתמול על פתיחת שיחות בין ארה"ב לאיראן. מי שינהל אותן בשמו הוא השליח המיוחד למזרח התיכון, סטיב וויטקוף, שמטפל גם בשיחות בין רוסיה לאוקראינה. האם זה לא פוגע ביכולות שלו לסייע בקידום המאמצים לשחרר את החטופים שלנו?
"אנחנו מקבלים את כל הקשב הנדרש מארה"ב ומעריכים מאוד את הפעולה שלה. זו סוגיה מרכזית עבורנו ועבורם, ויכולת לשמוע גם אתמול בדברי הנשיא טראמפ עד כמה הוא מחויב לנושא השבת החטופים".
איפה הדברים עומדים כרגע? אנחנו הסכמנו למתווה וויטקוף, שמדבר על 11 חטופים בהתחלה והמחצית השנייה בתום המו"מ. חמאס אמר לפני שבוע וחצי שיסכים לשחרר חמישה בלבד. מה בעצם קורה מאז?
"כפי שאמרתי המאמצים נמשכים כל הזמן, אבל לא נכון שנרחיב על כך את הדיבור. אני יכול להגיד לך שללחץ הצבאי, המדיני והלוגיסטי שאנחנו מפעילים יש השפעה".
איפה רואים את ההשפעה הזו?
"אינני יכול להיכנס לפרטים".
מה פירוש המונח "לחץ לוגיסטי" שבו השתמשת?
"אני נגד השימוש במונח 'סיוע הומניטרי'. כי חמאס לוקח את האספקה הזו והופך אותה למזומנים ותקציב לטרור, והוא עדיין עושה זאת בימים אלה. לכן, לא נכון לקרוא לזה כך. זו אספקה לוגיסטית לכל דבר ועניין. אחת הדרישות שלנו במסגרת כל הסדר עתידי להשבת החטופים היא מניעת המצב שבו האספקה הזו מגיעה שוב לידי חמאס. זו דרישה שהצגנו למתווכות. ומה שעוד דרשנו, שבמסגרת כל הסדר המתווכות יהיו ערבות לכך שיישמר הביטחון האישי, התזונתי והרפואי של החטופים שעדיין מוחזקים בידי חמאס".
ועידת MEAD באבו דאבי היא כינוס משמעותי הכולל עשרות נציגי ממשלות, בכירים לשעבר ואנשי עסקים מארה"ב, ישראל, מדינות ערב ומדינות שאין לישראל קשרים עימן, כגון קטאר, כווית, עיראק, לבנון, עומאן, מלזיה וערב הסעודית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו