רוב גורף של הישראלים מתנגד להקמת מדינה פלשתינית, כך עולה מסקר "מדד האמון" שערך מכון דיירקט פולס עבור תנועת רגבים. הסקר, שנערך בקרב 511 אזרחים מכל גוני החברה הישראלית, מצביע על קונצנזוס בעם נגד הקמה של מדינה פלשתינית.
שנה וחצי לאחר 7 באוקטובר, ובהמשך להצבעה של 68 חברי כנסת ביולי הקודם על הצהרה נגד הקמת מדינה פלשתינית, בדקו בתנועת רגבים את עמדות הציבור ביחס לסוגיה זו, כחלק מ"מדד האמון" שערכה התנועה זו השנה השלישית.
על פי הסקר, 81% מהציבור מתנגדים להקמת מדינה פלשתינית. מתוכם 53% מתנגדים בנחרצות להקמת מדינה פלשתינית אי־פעם ועוד 28% השיבו כי הם מתנגדים, אך ציינו הסתייגות: "לא בעתיד הנראה לעין". בצד השני של המפה הפוליטית הצביעו 13%, שמגדירים את עצמם כמצביעי מפלגות שמאל שענו "כן ובהקדם" על שאלה זו.
היחס לישראל
תוצאות אלו תואמות את תוצאות השאלות על יחסי הרשות הפלשתינית וחמאס: לשאלה עד כמה דומות שאיפות הרש"פ לחמאס ביחס למדינת ישראל, השיבו 70% כי הן דומות עד דומות מאוד, לעומת 23% שהשיבו "שונה במידה מסוימת" ו־7% בלבד בלבד שהשיבו "שונה מאוד".
"ניתן לסכם את הסקר בשתי מילים: קץ התמימות. או במילה אחת: התפכחות. הציבור מתעורר"
על רקע שורת חשיפות של תנועת רגבים בחודשים האחרונים על אמירות הסתה והזדהות עם מעשי חמאס מפי בכירים בחברה הערבית בישראל, בדק הספר אם האמון בחברה הערבית בישראל נחלש לאחר אירועי 7 באוקטובר.
הממצאים מצביעים על מגמה ברורה: 47% סבורים כי האמון בחברה הערבית בישראל נחלש. לעומתם 33% ענו כי לא זיהו שינוי באמון, ו־%17 שסוברים כי האמון דווקא התחזק.
"ניתן לסכם את הסקר בשתי מילים: קץ התמימות. או במילה אחת: התפכחות", אומר מאיר דויטש, מנכ"ל תנועת רגבים. "הציבור הישראלי מתעורר ומתנער מהקונספציות שטשטשו את המציאות, אובדן האמון ברשות הפלשתינית וההבנה כי היא אינה שונה מחמאס, לצד ערעור האמון בחברה הערבית בתוכנו, מחייבים את ההנהגה לחשב מסלול מחדש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו