"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קבלת פנים חגיגית לנתניהו: הונגריה פרשה מבית הדין הבינ״ל בהאג

ראש הממשלה נחת לפנות בוקר בבודפשט, אליה הוזמן על ידי מקבילו • נתניהו בפתח הפגישה: "רוצים את כל החטופים בבית - כולל האזרח ההונגרי החטוף שדיברנו עליו"

אמיר אטינגר| בודפשט
,עודכן
0השמעה
רה"מ נתניהו וראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן בטקס קבלת פנים. צילום: AP

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נפגש בעם ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן. ראש הממשלה נחת הבוקר (חמישי) בבודפשט ולאחר מנוחה קצרה הגיעו נתניהו ורעייתו שרה לקבלת פנים אצל אורבן.

"תחת מנהיגותך נעשו דברים פנטסטיים לעם היהודי ולמדינת ישראל" אמר נתניהו בתחילת ההצהרה המשותפת. "אתה תומך במדינת ישראל, אתם עומדים איתם יחד איתנו באיחוד האירופי ובאו״ם ואתם עושים צעד אמיץ וחשוב מאוד מול בית המשפט הפלילי בהאג".

ויקטור אורבן ורה"מ נתניהו,צילום: AFP

"אנחנו רוצים את כל החטופים בבית כולל אזרח הונגרי חטוף ודיברנו עליו" הוסיף נתניהו כשהוא מתייחס לחטוף עמרי מירן, בן ה-47 שנחטף מקיבוץ נחל עוז.

נתניהו: "אנחנו רוצים את כל החטופים בבית כולל האזרח ההונגרי החטוף". עמרי מירן השבוי בעזה,צילום: באדיבות המשפחה

אורבן בהצהרתו לפני הפגישה התייחס ליציאה של הונגריה מבית הדין בהאג: "אני מומחה לנושא הזה של בית הדין בהאג. אני הייתי ראש ממשלה כשחתמתי על הצטרפות לבית הדין בהאג, והיום אני ראש הממשלה שחותם על יציאה מבית הדין הפלילי בהאג, בגלל שזה הפך להיות בית משפט פוליטי וההחלטות שנעשו בקשר לישראל הצביעו על כך בבירור".

נתניהו ואורבן,צילום: AFP

בנוסף התייחס ליחסים עם ישראל: "אני מודה לנתניהו על הביקור והחברות. האינטרסים המשותפים הם לא רק ערכים. חשוב לנו שישראל תישאר חזקה ויציבה כי היא העוגן במזרח התיכון. ישראל היא משקיעה רצינית בהונגריה, הרבה הונגרים עובדים בהשקעות האלה בעיקר בתעשיית ההיטק והתרופות"

המטרה המרכזית של הביקור היא לייצר בקיעים בחומה של בית הדין הפלילי בהאג, בקיעים שיובילו לביטול צווי המעצר הבינלאומיים שהוצאו לנתניהו ולשר הביטחון לשעבר, יואב גלנט. בישראל סבורים שייתכן שאורבן יכריז רשמית על פרישת הונגריה מבית הדין בהאג, וזאת בניגוד למדיניות האיחוד האירופי ואמנת רומא עליה הונגריה חתומה.

נתניהו וראש ממשלת הונגריה בטקס קבלת הפנים,צילום: REUTERS

כמובן שהחברות הקרובה בין אורבן לנתניהו וחלוקת תפיסת העולם השמרנית האנטי ליברלית והיחסים הטובים בין שתי המדינות סייעו לקיום הביקור, ובסיכול מהלכים אנטי ישראליים באיחוד האירופי.

בזמן ביקורו של ראש הממשלה, פורסם ברויטרס כי הונגריה מודיעה על עזיבתה מבית הדין הבינ"ל בהאג. כך תהפוך הונגריה למדינה היחידה באיחוד האירופי של חברה בביה״ד.

השתתף בהכנת הידיעה:דודי קוגן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר