"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הדילמה: חזרה לעימות או המשך השיחות תמורת חטוף חי אחד

משמעות הודעת חמאס - סירוב להמשך הפסקת האש ועסקת החטופים • אמש: הקבינט דן בחלופות לחידוש הלחימה • ארגון הטרור מתבצר בעמדותיו: הכנסת סיוע ושחרור אסירים – לפני שלב ב'

,עודכן
0השמעה
כל האופציות על השולחן. טנק על גבול הרצועה. צילום: רויטרס

הודעת חמאס מיום שישי היא למעשה הודאה רשמית כי הוא מסרב להצעות שהעלתה ישראל להמשך הפסקת האש ושחרור החטופים בדוחא.

הפרקטיקה הזו, שחמאס מכיר היטב, נועדה להעלות עוד קצת את המתח הפנים־ישראלי כאשר ארגון הטרור מודיע לכאורה שהוא בעד שחרור חטופים, רק אחד ובתמורה להפסקת אש ללא תאריך סיום, ולמעשה מסרב רשמית למתווים שהוצגו הן על ידי ישראל והן על ידי וויטקוף, לשחרור מחצית מהחטופים כבר ביום הראשון או מחציתם ולהמשיך את הדיונים על עתיד הפסקת האש והמלחמה. כעת ישראל עומדת בפני דילמה: חזרה לעימות או המשך השיחות מנקודת המוצא החדשה שהציג חמאס: חטוף חי אחד בלבד.

מחבלי חמאס ברצועה (ארכיון). חמאס למעשה הודיע רשמית שהוא מסרב להצעות שהעלתה ישראל להמשך הפסקת האש ושחרור החטופים,צילום: אי.פי.איי

הקבינט המדיני־ביטחוני שהתכנס אמש, דן בהכרעה הזו בדיוק. מנגד, הציגו בכירי מערכת הביטחון והצבא בפרט, תוכניות וחלופות שונות שמהן נדרש הדרג המדיני לבחור. אם חמאס לא יאות להמשך הסכם, ישראל ערוכה לחזור למלחמה בקרוב, מבהירים בישראל, אך עדיין לא סותמים את הגולל על המשא ומתן.

גם כוחו של טראמפ ואיומיו, שצומצמו במידת מה על ידי בכירי הדרג בישראל, איבדו מהשפעתם על ארגון הטרור. משכך, החלופות שנידונו אתמול בקבינט המדיני־ביטחוני עשויות לצאת לפועל בקרוב, אם לא תימצא הדרך לנוסחה מוסכמת.

ביום שישי אמר בכיר ישראלי כי "'הצעתו' לכאורה של חמאס לשחרר חטופים בעלי אזרחות אמריקנית נועדה לחבל במשא ומתן והיא מניפולציה בלבד. חמאס לא שינה את עמדתו כהוא־זה, למרות מאמצי האמריקנים והמתווכות, ולמרות נכונותנו להתגמש". עמדה זו מבהירה כי מדינת ישראל הרשמית לא קונה את הניסיון של חמאס לתקוע טריז בינינו לבית הלבן. יחד עם הפרסומים על כך שישראל הובילה להשעייתו של אדם בוהלר מעיסוק ישיר במו"מ עם חמאס, נראה שהמסר הועבר גם לוושינגטון. את ההחלטות יצטרכו לקבל בירושלים כל עוד הגיבוי האמריקני קיים.

פער גדול בין הצדדים

ביום שישי טענו בחמאס כי הם מוכנים לשחרר את החטוף עידן אלכסנדר וארבעה ארונות של חללים חטופים בעלי אזרחות כפולה. עם זאת, בתחילה חמאס לא גילו כי הם למעשה סירבו להצעת המתווכים לשחרר חמישה חטופים חיים, ביניהם אלכסנדר, ובמקום זאת הציעו לשחרר את החטוף בעל האזרחות האמריקנית עם ארבעה ארונות של חללים.

עידן אלכסנדר. חמאס סירב להצעה האמריקנית והציע במקום לשחרר את החטוף בעל האזרחות האמריקנית עם ארבעה ארונות של חללים,צילום: באדיבות המשפחה

גורם בחמאס מסר בשבת לעיתון הפלשתיני "אל־קודס" כי החטוף עידן אלכסנדר וארבעת ארונות החללים לא ישוחררו אלא אם ישראל תממש את הסכם הפסקת האש. לדברי הגורם בחמאס, השיחות על השלב השני צריכות להתחיל ביום שחרורו של אלכסנדר והחזרת הארונות ולהימשך במהלך 50 ימים של הפסקת אש. עוד אמר כי על ישראל לאפשר הכנסת סיוע, לסגת מציר פילדלפי ולשחרר מחבלים בתמורה.

בה בעת, בכיר בארגוני הטרור הפלשתיניים אמר לערוץ "אל־מיאדין" כי עדיין נותר פער גדול בין ההצעות של חמאס וישראל. הוא מסר כי ישראל מתעקשת על שחרור של 10 חטופים חיים ושלאחר מכן יחל המשא ומתן על השלב השני. מנגד, הבכיר אמר כי חמאס הדגיש שהוא חייב ערובות לכניסה לשלב השני לפני שחרור של חטופים.

טראמפ. גם איומיו של טראמפ איבדו מהשפעתם על ארגון הטרור,צילום: אי.פי

ביום שישי דיווח הערוץ "אל־ג'זירה" כי המתווכים הציעו שחמאס ישחרר את החטוף עידן אלכסנדר וארבעה חטופים חיים נוספים ביום הראשון, זאת בתמורה לשחרור מספר מחבלים פלשתינים. על פי הדיווח, ההצעה של המתווכים אומרת כי לאחר שחרורו של אלכסנדר וארבעה חטופים נוספים, יחל משא ומתן עקיף בתוך 50 ימים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר