ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח הערב (מוצאי שבת) עם שעבאן א-סייד, אביו של הישאם א-סייד ששוחרר היום משבי החמאס. ראש הממשלה אמר לשעבאן כי הוא הבטיח "לא להפסיק את המאמצים להשיב את הישאם הביתה, ואכן עמדנו במשימה".
הישאם אל-סייד במפגש המרגש עם בני משפחתו בבית החולים איכילוב // עוז שכטר / לע"מ
בנוסף, הוא הביע צער על כך שהדבר נמשך זמן רב. נתניהו אמר כי "מדינת ישראל תפעל כעת לטיפול בהישאם ולשיקומו המלא".
שעבאן הודה לראש הממשלה על כל השנים שבהם פעל ללא לאות להשיב את הישאם, על ההתמדה, ועל כך שליווה את המשפחה בכל המסע הקשה והמייסר שעברו. כמו כן, ביקש שעבאן לחזק את ראש הממשלה אל מול המשימות השונות העומדות על הפרק, ובהן השבת כל חטופינו הביתה.
מוקדם יותר, נתניהו שוחח עם שורד השבי אברה מנגיסטו, ששב היום מרצועת עזה לאחר יותר מעשור. כך מסרה לשכת ראש הממשלה. עוד הוסיפו בלשכת רה"מ כי נתניהו הודה בשיחה לבני המשפחה על כך שהמשיכו להאמין ולהיאבק, והביע צער על הזמן הממושך של אברה בשבי. נתניהו אמר בשיחה כי "כל עם ישראל נרגש איתי ומחבק אותך היום".
בנוסף, ראש הממשלה התייחס לשובם של אלי-ה כהן, עומר שם טוב, עומר ונקרט, אברה מנגיסטו, הישאם א-סייד וטל שהם, וכתב כי "הלב מתפוצץ מהתרגשות ואנו מחבקים את המשפחות. שובם הוא רגע של שמחה והקלה למשפחותיהם ולכל עם ישראל".
נתניהו התייחס גם לשובה של שירי ביבס ז"ל הלילה, ואמר כי "לאחר ההתעקשות והדרישה החד-משמעית שלנו להשבתה המיידית, הצלחנו להשיבה לקבר ישראל". הוא הוסיף כי "ממשלת ישראל מחויבת להמשיך לפעול בנחישות להשבת כל חטופינו הביתה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו