"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרשנות

האולטימטום לחמאס: מה עומד מאחורי הבלבול של הדרג המדיני?

כשברור לו ששלבי העסקה הבאים, של שחרור כלל החטופים, כרוכים למעשה בהפסד במלחמה וגם בסכנה ממשית למתקפה מחודשת של חמאס, רה"מ נתניהו נגרר - עד שהתייצב, לפחות מילולית, על אותה עמדה של טראמפ • רק אחידות של ארה"ב וישראל תחזיר את כולם

,עודכן
0השמעה
טראמפ נתניהו, צילום: AFP

ארבע הודעות בתוך שעתיים פרסם אמש "גורם מדיני", עד שיישר קו עם הדרישה הכל כך מתבקשת של דונלד טראמפ - "את כולם בשבת".הנשיא האמריקני, בגיבוי מוחלט לישראל, אמר בליל יום שלישי כי ההחלטה על אולטימטום לחמאס היא בידי ישראל, אך מבחינתו מדובר ב"כולם, ולא בטפטופים. לא שניים או אחד או שלושה או ארבעה. בשבת בשעה 12:00 - ואחרי זה תן לגיהינום לפרוץ".

כל החטופים עד שבת או לא? המסרים המבלבלים מצד הדרג המדיני - וההבהרה

טראמפ: אם החטופים לא יחזרו על שבת בצהרים - לבטל את הפסקת האש

הדברים העניקו לישראל, ובפרט לנתניהו, חופש תמרון שעליו חלם מאז 7 באוקטובר. הוא קיבל צ'ק פתוח בחתימת נשיא ארה"ב לעשות בעזה כל מה שהוא רוצה - בלי הגבלות, בלי הפרעות ובלי מחסור בתחמושת, שהרי טראמפ כבר הורה לשלוח את כל מה שביידן עיכב.

אך נתניהו לא ידע מה לעשות בכל הטוב הזה, ולכן לשכתו פרסמה עמדות סותרות. פורמלית, הקבינט החליט "להיצמד למתווה טראמפ על שני חלקיו".

כלומר, גם אולטימטום מלא לחמאס לשחרר את החטופים עד שבת, וגם אימוץ רעיון ההגירה מעזה. אך בצד ההצהרה הזו, באופן מעשי התכוונו בישראל לראות מה יקרה בשבת והאם חמאס ישחרר את שלושת החטופים, כמובטח במתווה המקורי. כלומר, ישראל נצמדת לעסקה ולא מפוצצת אותה. זה היה המצב ב־17:20.

הבלבול מובן

אלא שכמה דקות לאחר מכן, "הגורם המדיני" כבר העלה את הרף ואמר כי "הקבינט מצפה לשחרור כל תשעת החטופים של שלב א' בתוך ימים ספורים" – מה שלא נקבע בעסקה. בד בבד, נתניהו הצהיר בקולו כי "אם חמאס לא יחזיר את חטופינו עד שבת בצהריים - הפסקת האש תיפסק וצה"ל יחזור ללחימה עצימה עד להכרעה סופית של החמאס". זו היתה אמירה חשובה מאוד, אך לא היה ברור ממנה כמה חטופים מצפה ישראל לראות ומתי.

נתניהו בבית הלבן,צילום: רויטרס

רק בגרסה הרביעית שיצאה בשם "גורם מדיני בכיר" ב־20:11, כבר נאמר כי "רה"מ נתניהו והקבינט נצמדים להודעת הנשיא טראמפ בעניין שחרור החטופים. דהיינו, שכולם ייצאו בשבת" – כלומר, עמדת טראמפ.

הבלבול הזה לימד על מדיניות לא עקבית ועל חוסר קבלת החלטות, אך אפשר להבין מדוע. נתניהו קרוע בין הסיפור המופרך שרוב אמצעי התקשורת וחלק ממערכת הביטחון מספרים לציבור, ולפיו יש אפשרות להביא את כלל החטופים בעסקה.

זאת, כשברור לו ששלבי העסקה הבאים כרוכים למעשה בהפסד ישראלי במלחמה וגם בסכנה ממשית למתקפה מחודשת של חמאס – שני מרכיבים שאף אדם סביר לא יכול לקבל, כך שבין שני הקטבים האלה נגרר רה"מ עד שהתייצב, לפחות מילולית, על אותו דף של טראמפ.

רכב הצלב האדום בשחרורם של ארבל יהוד וגדי מוזס,צילום: אי.פי.אי

הגם שהדרך לשם היתה עקומה, אין מנוס מאשר עמידה אחידה של ארה"ב וישראל, טראמפ ונתניהו, באותו מקום. שכן רק מינוף הגיבוי האמריקני ואיום מפורש על חמאס בחידוש האש, יכולים להביא חזרה את כל חטופינו. הדרכים האחרות – מוצו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

אריאל כהנא

כתב מדיני

פרשן ישראל היום לתחום המדיני וארה"ב. התחיל את הקריירה העיתונאית ב-1996 כעורך וכמגיש יומני חדשות בערוץ 7. במקביל, פרסם כתבות ותחקירים ב"הצופה" ובירחון "נקודה". ב-2006 הצטרף ככתב וכעורך כלכלי ל"מקור ראשון". ב-2009 החל לשמש כתב מדיני של "מקור ראשון", ובהמשך של מעריב ושל אתר nrg. ביוני 2018 עבר לשמש כתב מדיני ב"ישראל היום". בין היתר, חשף את היקפי התמיכה האירופית בעמותות שמאל בישראל, פרסם תחקיר על אודות סוכן שב"כ שמכר כלי נשק לאחים קהלני מקריית ארבע, שהורשעו בניסיון לרצח פלשתיני. סיקר את מרבית האירועים המדיניים בעשור האחרון, ובהם ביקורים של נשיאים וראשי מדינות בישראל. התלווה אל משלחות ראש הממשלה בביקוריו ברחבי העולם - בוושינגטון, בדרום אמריקה, ברוסיה, באירופה ובאסיה. קיים ראיונות רבים עם אישי ציבור בישראל ובעולם, בכלל זה עם נתניהו, סגן הנשיא האמריקני לשעבר, מייק פנס, המועמד הרפובליקני לנשיאות, רון דה סנטיס, שר החוץ האמריקני מייק פומפאו, חברי קונגרס רבים, קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ ושגרירי ארצות הברית בישראל. למד בישיבת ההסדר "אור עציון" ושירת כלוחם בשריון. בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה מאוניברסיטת בר-אילן ותואר שני בלימודי תקשורת מהאוניברסיטה העברית. נשוי ללימור ואב לשבעה. מתגורר ביישוב גבע בנימין (אדם).

כדאילהכיר