"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תוכנית טראמפ להגירת עזתים: יש כבר סלוגן
מוטב להרגיע בנושא העברת האוכלוסיה ולהתרכז בשינוי המהותי שמתרחש בוושינגטון • אם מזכיר המדינה רוביו עשה פולו-אפ לדבריו של טראמפ - כנראה שהעניין רציני
מרקו רוביו והנשיא הנבחר דונלד טראמפ. צילום: רויטרס

תוכנית טראמפ להגירת עזתים: יש כבר סלוגן

מוטב להרגיע בנושא העברת האוכלוסיה ולהתרכז בשינוי המהותי שמתרחש בוושינגטון • אם מזכיר המדינה רוביו עשה פולו-אפ לדבריו של טראמפ - כנראה שהעניין רציני

אמנון לורד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

העובדה שמרקו רוביו, מזכיר המדינה החדש בממשל טראמפ, עשה פולו-אפ להכרזות טראמפלגבי העברת אוכלוסייה מעזה לשאר העולם, אומרת שיש איזה מטען של רצינות מאחורי התכנית.רוביו כבר נתן את המיתוג בצורת סיסמא קליטה: Make Gaza beautiful again.

"נדאג שמשהו באמת מרהיב יתבצע", אמר בהמשך לתכנית הגדולה שיש בכוחה לסיים את העימות הישראלי-פלשתיני. בשנה האחרונה היו בישראל שדיברו על תכניות שמשתלבות בחזון טראמפ מצד אחד וכן בתכניות הגשר היבשתי הארוך מהמזרח, דרך נסיכויות המפרץ וערב הסעודית לים התיכון.

עומד לצד ישראל. מרקו רוביו, צילום: אי.אף.פי

אם נמל היעד נמצא בשטח ישראל, העורף הלוגיסטי של המטענים שיובלו לחוף הים התיכון יכול להיות בצפון רצועת עזה, במובן הרחב של ההגדרה הגיאוגרפית הזאת.

אבל ההפתעה היא, שהמופע המשותף של נתניהו וטראמפ בין שלישי לרביעי שימש במה להצגה נוספת של הרעיון הזה. סימן שהאמריקנים מגדילים את סכום ההימור בנושא. תהיה בעיה לשכנע את דניאלה וויס שעזה לא תהפוך ליעד של התיישבות יהודית. הרעיון של המתיישבים מהמימין שרואה בטראמפ את מנהיגו ולא את ראש ממשלת ישראל, הוא שוב להציג את נתניהו כ"שמאלן רופס".

טראמפ ונתניהו בבית הלבן, צילום: אי.פי.אי

אבל כל הרעיונות המדיניים והצבאיים היצירתיים דוחפים את השיח הישראלי חזרה לפינה הפוליטית המפלגתית והאובר-אמוציונלית. מוטב להרגיע בנושא העברת האוכלוסיה ולהתרכז בשינוי המהותי שמתרחש בוושינגטון ושאותו ישראל בהנהגת נתניהו יכולה להכניס לקופסא.

"זה כסף בבנק"

זה כסף בבנק: כפי שנכתב במאמר בוול סטריט ג'ורנל. הנשיא טראמפ וצוותו מציגים תפיסה אסטרטגית חדשה לארצות הברית בעולם. ארה"ב לא תניח סוליות נעליים גבוהות במלחמות שמעבר לים, אבל היא כן תחזק את בעלות בריתה ותתמוך בהן במלחמות שנועדו להגנתן.

זה אומר שבהקשר הישראלי ישראל מקבלת תוספת משמעותית של ציוד, נשק ותחמושת לצרכיה. והיא תקבל בנוסף לסיוע החומרי גם את ההגנה הדרושה בזירה המדינית והדיפלומטית.

האמריקנים יחזקו את בעלות בריתה ותתמוך בהן במלחמות שנועדו להגנתן, צילום: יונתן זינדל / פלאש90

זהו מהפך היסטורי לקו הכללי הנקוט בידי האמריקנים כלפי ישראל מאז מלחמת ההתשה שהסתיימה בקיץ 1970 והיוותה פתיח לדחיפת מצרים וסוריה לתקוף במלחמת יום הכיפורים. המדיניות הזאת כפתה על ישראל פסיביות מגננתית והבלגה על הפרות קשות של הפסקת האש. בכל מלחמה שבאה עלינו לרעה מאז 1970.

מעצמה ללא מתחרים במזה"ת

ההבלגה וההכלה לא נולדה לאחר ההתנתקות או אחרי אוסלו, היא נולדה כאשר ישראל נכפתה (במידה מסוימת לרצונה) שלא להגיב על הזזת טילים או על פגיעות קשות אחרות. את האקטיביזם היא שמרה נגד הטרור. הפסיביות הכפויה קיבלה חיזוק מאז עלייתו של אובמה לפני 16 שנים. היא התבטאה בניתוק צינור האספקה, באמברגו חלקי, בסנקציות. האמריקנים גם בימי ביידן שפכו לישראל סוכר למנוע.

השמדת מתחם מנהרות ברצועת עזה במהלך חרבות ברזל (ארכיון), צילום: דובר צה"ל

טראמפ הופך את המדיניות וישראל תקבל עידוד ותמיכה לביצוע שלב ב'. שלב ב' של השמדת חמאס. בנוסף, נראה שישראל לא נדרשת לשלם במטבע דיפלומטי או התיישבותי ביהודה ושומרון כדי לזכות בהסכם נורמליזציה עם ערב הסעודית. טראמפ כנראה מעריך את אישיותו החזקה של ראש הממשלה, שגם הוביל את ישראל למעמד של מעצמה ללא מתחרים במזרח התיכון, וגם מצליח לשרוד מול מתקפה בלתי פוסקת של הדיפ-סטייט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...