"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הפנים לפעימה הרביעית: המשפחות שמחכות ליקיריהן בשבת - כך זה יתבצע
לקראת שחרורם של שלושה חטופים בשבת, חמאס יודיע על זהותם, כשהצפי הוא שאחד מהם יהיה האמריקני קית' סיגל • תמורתם ישוחררו 90 מחבלים, וייפתח מעבר רפיח למעבר אזרחים • "הכל כבר מוכן, רק תחזור", כתבה בתו של סיגל באינסטגרם
רכבי הצלב האדום בעת שחרור החטופים ברצועה (ארכיון). צילום: אי.פי.אי

הפנים לפעימה הרביעית: המשפחות שמחכות ליקיריהן בשבת - כך זה יתבצע

לקראת שחרורם של שלושה חטופים בשבת, חמאס יודיע על זהותם, כשהצפי הוא שאחד מהם יהיה האמריקני קית' סיגל • תמורתם ישוחררו 90 מחבלים, וייפתח מעבר רפיח למעבר אזרחים • "הכל כבר מוכן, רק תחזור", כתבה בתו של סיגל באינסטגרם

דני זקן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בשבת הקרובה, סביב הצהריים כנראה, ישוחררו עוד שלושה חטופים מהרשימה של 33 השמות של השחרור בשלב א' של עסקת החטופים.חמאס אמור למסור מחר (שישי) את שמות השלושה, וצפוי כי אחד מהם יהיה ישראלי המחזיק באזרחות אמריקנית.

ארבל יהוד ברגעי השחרור מהג'יהאד האסלאמי וועדות ההתנגדות %2F%2F רשתות ערביות

סטיב וויטקוף, שליחו של הנשיא האמריקני טראמפ למזרח התיכון, הבטיח שחרור של אמריקני בעת שביקר בכיכר החטופים, ומי שצפוי להשתחרר הוא קית' סיגל, שנחטף מביתו בקיבוץ כפר עזה יחד עם אשתו אביבה. אביבה שוחררה בעסקה הראשונה לפני שנה וחודשיים.

הכל כבר מוכן, רק תחזרו

השלושה אמורים להיות מקבוצת הגברים בגילאי 50-85. סיגל הוא בן 64 ומשפחתו הייתה מעורבות מאוד במגעים והלחצים על הממשל האמריקני להביא לשחרור החטופים. בתו שיר כתבה בחשבון האינסטגרם שלה: "בוקר 481, הכל כבר מוכן, רק תחזור, אני מכינה את הגינה".

אחרי 482 ימים: גדי מוזס בן ה-80 הגיע הביתה, צילום: דובר צה"ל

השניים הנוספים יהיו מהרשימה הכוללת את אוהד בן עמי, עופר קלדרון, אליהו שרעבי, איציק אלגרט, שלמה מנצור, אוהד יהלומי, עודד ליפשיץ וצחי עידן. לאחר שחרורם ישארו ברשימה עוד 20 חטופים, מהם כמה שאינם בין החיים. בסך הכל - 79 חטופים, ביניהם 35 שנרצחו בידי חמאס המחזיק בגופותיהם.

תמורת השלושה ישוחררו 90 מחבלים לפי המפתח של 30 מחבלים לכל אזרח, וגם כאן יהיו חלק רוצחים שדם ישראלים על ידיהם. מחבלים אלה ישוחררו אל מחוץ לשטחים ויועברו ככל הנראה לאלג'יריה.

מחבלים בעזה בשחרור גדי מוזס וארבל יהוד, צילום: אי.פי

בנוסף לשחרור המחבלים, אמורה ישראל לאפשר לפתוח את מעבר רפיח בגבול עם מצרים, זאת לאחר שחרור כל החטופות והחיילות. המעבר אמור להיפתח למעבר אזרחים, וכוחות צה"ל יהיו בקרבתו אבל הוא ינוהל במשותף על ידי מצרים, משקיפים אירופים וגם אנשי הרשות הפלשתינית שיחתמו על אשרות המעבר בדרכונים. הפתיחה נועדה בעיקר למעבר פצועים וחולים לטיפול מחוץ לרצועה. נציין כי רוב בתי החולים ברצועה נפגעו קשה או נהרסו, שכן שימשו מחסה למחבלים ומקומות מסתור לנשק ולרקטות.

חמאס דורש להישאר חלק מהשלטון ברצועה

השחרור בשבת מהווה הקדמה בשבוע של עסקת החטופים שהייתה אמורה להמשך שישה שבועות. לא ברור עדיין אם משמעות הדבר הקדמה גם של לוח הזמנים של המו"מ על השלב השני. המשא ומתן הזה יתחיל רשמית ביום שני, ומטרתו הגעה לשחרור כלל החטופים וסיום המלחמה.

מחבלי חמאס סמוך לרכבי הצלב האדום, צילום: רויטרס

אלא שלחמאס ולישראל מטרות נוגדות, עמדת ישראל העקרונית היא סיום מלחמה רק לאחר שחמאס כבר לא שולט ברצועה ומנוטרל מכוחות הצבאי והשלטוני. חמאס דורש להישאר ולהיות חלק מהשלטון החדש שיהיה ברצועה, לרבות תוך שמירה על הכוח הצבאי שנותר לו ומוערך בלפחות עוד חמשת אלפים לוחמים.

האפשרויות העומדות על הפרק כדי למנוע פיצוץ הן הארכה של מועד הסיום למשא ומתן שנקבע בתחילה עד סוף חודש פברואר, או עסקת ביניים שתביא לשחרור נוסף, אולי של הגברים האזרחים שנותרו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...