"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ממשל טראמפ שחרר את משלוח הפצצות הכבדות שעוכב על ידי ביידן
הסיוע הצבאי עוכב בחודש אפריל 2024, במטרה לרסן את עוצמת הכוח שצה"ל יפעיל במבצע ברפיח • הפצצות ייצאו לישראל כבר בימים הקרובים, כך על פי מקור ישראלי
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בחדר הסגלגל. צילום: רויטרס

ממשל טראמפ שחרר את משלוח הפצצות הכבדות שעוכב על ידי ביידן

הסיוע הצבאי עוכב בחודש אפריל 2024, במטרה לרסן את עוצמת הכוח שצה"ל יפעיל במבצע ברפיח • הפצצות ייצאו לישראל כבר בימים הקרובים, כך על פי מקור ישראלי

אריאל כהנאשירית אביטן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

מקור ישראלי אישר הערב (שבת) כי משלוח הפצצות הכבדות שעוכב על ידי ממשל ביידן שוחרר לשימוש ישראל.

מדובר ב-800 פצצות מסוג MK-84, שהוחזקו במשך יותר מחצי משנה באחסון בארצות הברית ושכעת צה"ל יוכל להוסיף לארסנל שלו.

גם טראמפ אישר את הפסקת עיכוב משלוחים לישראל וכתב בראשת TRUTH: "הרבה דברים שהוזמנו ושולמו ע"י ישראל, ולא נשלחו ע"י ביידן נמצאים כעת בדרכם".

הנשיא לשעבר ביידן. ניסה לרסן את פעילות צה"ל ברצועה, צילום: רויטרס

כזכור, הקפאת המשלוחהוכרזה על ידי ממשל ביידןלפני המבצע הצבאי ברפיח, באפריל 2024, באקט סמלי, אך גם בעל משמעויות מבצעיות, שנועד לרסן את מידת הכוח הצבאי שישראל תפעיל ברצועה - זאת מחשש ל"אסון הומניטרי".

הנשיא טראמפ הבטיח בשיחותיו עם השר רון דרמר לשחרר את התחמושת מיד עם כניסתו לתפקיד. על פי פרסומים, המשלוח ייצא לישראל כבר בימים הקרובים.

ב"ישראל היום"פורסם לראשונהשעם תחילת יישום עסקת החטופים, החלה ארה"ב בהסרה חלקית של אמברגו הנשק הסלקטיבי שהטילה על ישראל. כך, למשל, על פי מקורות ביטחוניים, בקרוב צפויים להיטען על ספינות כ-70 דחפורי D9 שנרכשו על ידי ישראל לפני כעשרה חודשים.

הדחפורים, שנרכשו במקור כחלק מעסקה הכוללת 130 כלים, עוכבו עד כה בשל אמברגו הנשק האמריקני. מהדיווח שהגיע ל"ישראל היום" עולה כי ההחלטה להתיר את משלוח הדחפורים התקבלה בעקבות סיכומים שהושגו עם הממשל האמריקני היוצא והנכנס, כחלק מהמגעים סביב עסקת החטופים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...