"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מסנקציות ועד תקיפה: כך יראה המאבק בגרעין האיראני בעידן ממשל טראמפ

גורמים בישראל מבינים כי הגב מממשל טראמפ הנכנס הוא הזדמנות פז להכות באיראן • ראשית, ינסה הממשל החדש בארה"ב להניא את השלטון בטהרן מפיתוח הפצצה באמצעות סנקציות • אך בהנחה שעיצומים כלכליים לא יספיקו - ישראל תשאף לפעולה צבאית בהקדם האפשרי

,עודכן
0השמעה
יציאת מטוסי חיל האוויר לאיראן במסגרת מבצע "ימי תשובה". צילום: דובר צה"ל

בישראל לא יירתעו לממש את ההזדמנות המבצעית והמדינית להכות בתשתית הגרעין של איראן, אשר נפתחת עם תחילת כהונתו של דונלד טראמפ בעוד שבועיים וחצי.

משיחות עם שורה של גורמים בצמרת הביטחון הלאומי של ישראל עולה כי בארץ מבינים היטב שההישגים שחוללה תקיפת ישראל באיראן בחודש אוקטובר, יחד עם הגב המדיני של טראמפ, יוצרים נסיבות נוחות במיוחד להסרת האיום של גרעין איראני.

פעולת חיל האוויר באיראן לפני כחודשיים יצרה הזדמנות שלא היתה כמותה לפגוע בגרעין. ישראל פגעה קשות במערך ההגנה האווירית של טהרן והוכיחה שהיא יכולה לחדור אותו

בשלב הראשון, עם כניסת ממשל טראמפ לתפקידו, צפויות שיחות לתיאום ציפיות ותוכניות בין הצדדים. בישראל מעריכים שהממשל החדש ינסה תחילה להניא את איראן מהפיתוח הגרעיני באמצעות עיצומים כלכליים משתקים.

אין לדעת אילו צעדים טראמפ ינקוט נגדו. חמינאי,צילום: אי.פי.אי

אך בהנחה שסנקציות כלכליות לא יספיקו, בישראל ישאפו להגיע לפעולה צבאית בהקדם האפשרי. ההעדפה היא שתקיפה כזו תיעשה יחד עם הכוחות האמריקניים, הן משיקולים מבצעיים והן משיקולים מדיניים.

ארה"ב מחזיקה בפצצות חודרות בונקרים רבות עוצמה, שאינן נמצאות בארסנל ישראל, שיכולות לחדור למתחמים התת־קרקעיים שבהם איראן הציבה חלק מרכיבי התשתית הגרעינית שלה. לכן במקרה שהממשל העתידי יבחר שלא לצרף את כוחותיו למהלומה הצבאית על איראן, ישראל מסוגלת לפעול לבדה.

טראמפ לא יתנגד

ההנחה בישראל היא שבממשל טראמפ בכל מקרה לא יתנגדו לפעולה צבאית נגד מתקני הגרעין של איראן. כזכור, הנשיא טראמפ אמר במהלך מערכת הבחירות כי פגיעה בגרעין האיראני היא צעד מתבקש.

לאחר הבחירות, אנשים בסביבתו הקרובה אמרו בהזדמנויות שונות כי תקיפה של מתקני הגרעין האיראני היא תוכנית שעומדת על הפרק.

מאז ניצחונו של טראמפ בבחירות נערכו שתי פגישות ממושכות בינו לבין נציגו של ראש הממשלה, השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר.

בפגישות אלה נדונו כל הנושאים החשובים שעל סדר היום בין המדינות, ובכללם הגרעין האיראני. לאחר הפגישות האלה התפרסמו דיווחים בתקשורת האמריקנית כי טראמפ בוחן תקיפה אמריקנית ישירה על מתקני הגרעין.

הנשיא לשעבר ולעתיד הותיר אצל שומעיו את הרושם כי לקח באופן מאוד אישי ומאוד וקשה את שני הניסיונות האיראניים הידועים להתנקש בחייו.

עם זאת, כל עוד לא נכנס לתפקידו ונתן הנחיות סופיות, אין לדעת אילו צעדים ינקוט, אך אין כל ספק שהגישה של דונלד טראמפ ושל אנשיו תהיה הרבה יותר ניצית, קשוחה ותקיפה מאשר ההכלה והוותרנות של ממשלו של ג'ו ביידן.

הטייסים חוזרים מהתקיפה באיראן,צילום: דובר צה"ל

ישראל הוכיחה מסוגלות

בד בבד, מבחינה מבצעית, פעולת חיל האוויר הישראלי באיראן לפני כחודשיים יצרה הזדמנות שלא היתה כמותה לפגוע בגרעין.

ישראל פגעה קשות במערך ההגנה האווירית של איראן והוכיחה שהיא מסוגלת לחדור אותו. יתרה מכך, הפצצת מאגרי הטילים של איראן והמפעלים המייצרים אותם תגביל מאוד את יכולתה של איראן להשיב במכת נגד על בעלות בריתה של ארה"ב באזור, ובכללן סעודיה, האמירויות וישראל.

ארה"ב מחזיקה בפצצות חודרות בונקרים רבות עוצמה, שאינן נמצאות בארסנל ישראל, שיכולות לחדור למתחמים התת־קרקעיים שבהם איראן הציבה חלק מרכיבי התשתית הגרעינית שלה

כמו כן, קריסת משטר אסד והפגיעה הקשה מאוד של ישראל בחיזבאללה שללו מאיראן מנופי הגנה והרתעה שבנתה במשך עשורים. התפתחויות ונסיבות אלה מהוות שיקול מבחינתה של ישראל למצות את חלון ההזדמנויות ולטפל בגרעין האיראני בעתיד הלא רחוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר