"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

התובע הכללי ההולנדי: יש להמשיך באיסור ייצוא רכיבי F-35 לישראל

בית המשפט העליון במדינה פרסם המלצה המחזקת את איסור ייצוא הרכיבים • התובע קרא לדחות את ערעור הממשלה וקבע כי יש "סיכון ברור לביצוע הפרות חמורות של המשפט ההומניטרי הבינלאומי" • ההכרעה הסופית טרם התקבלה

,עודכן
0השמעה
מחאה מול בית המשפט העליון בהולנד נגד חימוש ישראל. צילום: GettyImages

התובע הכללי (Advocaat-Generaal) של בית המשפט העליון בהולנד פרסם המלצה משפטית המחזקת את האיסור על ייצוא רכיבי מטוסי F-35 לישראל.בהמלצתו, הוא קורא לדחות את ערעור הממשלה ההולנדית על החלטת בית המשפט לערעורים מהאג מפברואר 2024, שהורתה על הפסקת הייצוא.

מחאה נגד חימוש ישראל בהולנד,צילום: GettyImages

בחוות דעתו התובע הכללי תמך בעמדת בית המשפט לערעורים וקבע כי "קיים סיכון ברור שמטוסי ה-F-35 של ישראל ישמשו לביצוע הפרות חמורות של המשפט ההומניטרי הבינלאומי ברצועת עזה".

הממשלה ההולנדית הגישה ערעור על ההחלטה, בטענה שהפסקת הייצוא תפגע ביחסי החוץ והביטחון של המדינה. למרות זאת, חוות הדעת המשפטית שפורסמה היום מחזקת את עמדת בית המשפט לערעורים וממליצה להותיר את האיסור על כנו.

מטוסי F-35,צילום: דובר צה"ל

ההכרעה הסופית בנושא צפויה להתקבל בקרוב על ידי בית המשפט העליון ההולנדי. להחלטה זו עשויה להיות השפעה על מדיניות הייצוא הביטחוני של הולנד ועל יחסיה עם ישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר