"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הזעם הישראלי על יוניפי"ל: אזהרות הועברו במשך שבועות למפקד הכוח - שהתעלם בבוטות

נתניהו הגיב לתקרית פציעת חיילי יוניפי"ל בעקבות ההאשמות נגד ישראל: "ביקשנו שוב ושוב שיתרחקו מהאזור, נמשיך להגן על עצמנו מפני חיזבאללה"

,עודכן
0השמעה
כוחות יוניפי"ל בלבנון. צילום: אי.פי.אי

פרטים חדשים בהקשר לזעם הישראלי על יוניפי"ל:מפקדים בצירים שונים, לרבות בדרגת תת אלוף, ביקשו מאנשי יוניפי"ל להתפנות, כבר ב-30 בספטמבר. בוצעו פניות רבות לכוחות יוניפי"ל במטרה לפנות את העמדות, בכלל זה ישירות למפקד יוניפי"ל. בנוסף נשלחו מכתבים רשמיים למפקדי הכוח. צעד נוסף שישראל נקטה הוא התראות לפני התקיפות. חרף כל הבקשות והאזהרות האלה, חיילי יוניפי"ל סירבו להתפנות.

ראש הממשלה נתניהו הגיב הערב בעניין הטענות עלתקיפת כוח יוניפי"ל בלבנון: "האשמה זו שקרית לגמרי. ההיפך הוא הנכון - ישראל ביקשה מיוניפי"ל שוב ושוב להתרחק מהסכנה. היא ביקשה מהם פעם אחר פעם לעזוב באופן זמני את אזור הלחימה, המצוי בסמוך לגבול של ישראל עם לבנון. למעשה, ביום שבו ישראל החלה את הפעולה הקרקעית ליד גבול הלבנון, ביקשנו מהם מפורשות: "אנא עזבו את האזור, כדי שלא יאונה לכם כל רע".

ראש הממשלה בנימין נתניהו,צילום: חיים גולדברג/פלאש90

נתניהו המשיך וציין כי "לפני שנה, חיזבאללה פתח במתקפה על ישראל ללא שום התגרות מצדנו ב-8 באוקטובר, יום לאחר טבח חמאס, והוא ממשיך לתקוף אותנו מאז, תוך שיגור יותר מ-10,000 טילים ורקטות לתוך ישראל.

חיזבאללה משתמש במתקנים ובעמדות של יוניפי"ל כמחסה בעת שהוא תוקף את ערי ישראל ויישוביה. תקיפות אלה גבו את חייהם של ישראלים רבים, כולל אתמול. לישראל יש זכות מלאה להגן על עצמה מפני חיזבאללה - והיא תמשיך לעשות זאת.

כוח יוניפי"ל בלבנון,צילום: אי.אף.פי

"אנחנו מצרים על כל פגיעה באנשי יוניפי"ל, וצה"ל עושה כל שביכולתו כדי למנוע מקרים כאלה, אך הדרך הטובה ביותר להבטיח את שלומם של חיילי יוניפי"ל היא שיוניפי"ל ייענה לבקשתה של ישראל ויתרחק זמנית מאזור הסכנה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר