"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יועצו של ביידן למשפחות חטופים: "הימים הקרובים יהיו קריטיים"

המשא ומתן להפסקת אש בין ישראל לחמאס עומד בפני משבר לאחר איתור גופות החטופים בעזה, כך דווח ב-CNN • סאליבן הדגיש בפגישה עם משפחות החטופים את המאמץ הדיפלומטי המתמשך בכל הרמות הגבוהות • ביידן וסגניתו צפויים להיפגש היום בחדר המצב בבית הלבן עם צוות המשא ומתן האמריקני

,עודכן
0השמעה
מיצג גופות החטופים בת"א, אתמול. צילום: AFP

המשא ומתן להפסקת אש ושחרור חטופים בין ישראל לחמאס נכנס למשבר עמוק בעקבות איתור גופותיהם של ששת החטופים, כך דווח היום (שני) ב-CNN. היועץ לביטחון לאומי בארה"ב, ג'ייק סאליבן, הודיע כי הימים הקרובים יהיו קריטיים בניסיונות להביא להסכם שישחרר את יתר החטופים שעדיין מוחזקים בעזה.

בהודעה שפרסמו משפחות החטופים האמריקנים לאחר פגישה וירטואלית עם סאליבן אתמול, נאמר כי הממשל האמריקני יעבוד ללא הפסקה להשגת עסקה שתוביל לשחרור יתר החטופים.

ראש הממשלה נתניהו עם היועץ האמריקני לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן,צילום: קובי גדעון /לע"מ

על פי ה-CNN, בארה"ב הבהירו כי למרות המורכבות שהוסיפה הידיעה על רציחתם של ששת החטופים, השיחות לא יישברו אלא יואצו. על פי הדיווחים, שני סבבים של משא ומתן פרונטלי שהתקיימו במצרים ובקטאר הסתיימו, אך השיחות נמשכות בערוצים אחרים.

סאליבן הדגיש בפגישה עם משפחות החטופים את המאמץ הדיפלומטי המתמשך בכל הרמות הגבוהות של הממשל האמריקני כדי לקדם את העסקה.

הרש גולדברג, עדן ירושלמי, כרמל גת, אלמוג סרוסי, אלכס לבנוב ואורי דנינו,צילום: ללא קרדיט

עוד דווח ב-CNN, כי בקרב האמריקנים יש תחושת תסכול מכך שראש הממשלה נתניהו נתפס כמי שמקשה על השגת העסקה, מה שהוביל לשיחות מתוחות בינו לבין ביידן. אך בסוף השבוע, אף אחד מבכירי הממשל האמריקני לא לחץ ישירות על נתניהו להגיע להסכם, שכן הממשל מודע לכך שהלחץ יגיע מתוך ישראל עצמה.

נתניהו בכנסת (ארכיון),צילום: אי.פי

ביידן וסגניתו קמלה האריס, צפויים לפגוש היום את צוות המשא ומתן האמריקני בחדר המצב, כך הודיע הבית הלבן.

שלושה מהחטופים שנרצחו, עדן ירושלמי, כרמל גת והרש גולדברג-פולין, היו אמורים להשתחרר במסגרת השלב הראשון של הסכם להפסקת אש, כך לפי גורמים ישראליים ואמריקניים. כעת, על הנושאים ונותנים יהיה לשוב ולדון על רשימת החטופים שישוחררו בשלב הראשון של העסקה.

יפגשו היום עם הצוות משא ומתן, ביידן והאריס,צילום: רויטרס

לאחר איתור הגופות, הביע ביידן תקווה לעסקה להפסקת אש, ואמר כי המגעים היו "על סף הסכם" ושהגיע הזמן לסיים את המלחמה. "אנחנו מאמינים שנוכל לסגור את העסקה, כל הצדדים הסכימו על העקרונות," אמר ביידן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר