"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרשנות

למרות הודעת חמאס: בישראל מעריכים שסינוואר מעוניין בעסקה

ארגון הטרור הודיע כי אין בכוונתו להתפשר על הקווים האדומים של נתניהו, אך גורמים מדיניים סבורים שמדובר בצעד טקטי

,עודכן
0השמעה
נתניהו וסינוואר (ארכיון). צילום: חיים גולדברג / פלאש90, אי.אף.פי

התייחסות חמאסלפסגה המתוכננת בהמשך השבוע תפסה את ישראל בהפתעה. בעוד כאן היו בטוחים שסינוואר מעוניין בעסקה, אך הודעת ארגון הטרור הערב משדרת שאין ממש חדש בעמדת ארגון הטרור.

למרות זאת, בישראל מבקשים להשאיר את הדלת פתוחה. גורמים המעורים בנושא אמרו כי "טרם התקבלה התייחסות חמאס בצינורות המקובלים". משמע, התייחסות ארגון הטרור לעסקה איננה ההתייחסות הרשמית לה ישראל מצפה במסגרת השיחות עם המתווכות.

תקיפת תשתית טרור של חמאס בעזה| דובר צה"ל

גורמים המעורים במשא ומתן מעריכים הערב כי תגובת חמאס המיוחסת לסינוואר היא טקטית בלבד ונועדה לשדר עמידה בחזית אחת יחד עם איומי חיזבאללה ואיראן, בעוד מאחורי הקלעים המגעים לעסקה נמשכים. בישראל מעריכים כי סינוואר מעוניין בעסקה עכשיו ולכן גם שהפסגה תתקיים כמתוכנן.

לוחמי צוות הקרב של חטיבה 401 בפעילות בציר פילדלפי,צילום: דובר צה"ל

עם זאת, ניתן ללמוד לא מעט מהודעת הארגון, בין היתר כי אין הסכמה לשינויים בטיוטת ההסכמות אותה הציג ביידן. הכוונה היא לנוכחות ישראלית בציר פילדלפי, דרישה להגבלת משך המו"מ אחרי החלק הראשון בעסקה וגם דרישת נתניהו לקבל את שמות החטופים מראש. כאשר אלו הקווים האדומים של נתניהו, ועל זה חמאס מודיע הלילה שאין בכוונתו להתפשר - קשה להבין מאין נובעת האופטימיות שהציגו המתווכות וגורמים בישראל לאורך הימים האחרונים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר