"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
רעיית נשיא המדינה במאמר ל-"TIME": "זוועות חמאס בנשים החזירו את האנושות הרבה צעדים אחורה"
מיכל הרצוג במאמר מיוחד כתבה באופן נוקב על ההתעללויות בחפים מפשע שבוצעו על ידי מחבלי ארגון הטרור ב-7 באוקטובר, ועודנה נמשכות בשבי בעזה • "חמאס משתמש בגוף האישה ככלי נשק, ובאונס ככלי מלחמה"
הקרבות בשבעה באוקטובר (ארכיון) . צילום: השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

רעיית נשיא המדינה במאמר ל-"TIME": "זוועות חמאס בנשים החזירו את האנושות הרבה צעדים אחורה"

מיכל הרצוג במאמר מיוחד כתבה באופן נוקב על ההתעללויות בחפים מפשע שבוצעו על ידי מחבלי ארגון הטרור ב-7 באוקטובר, ועודנה נמשכות בשבי בעזה • "חמאס משתמש בגוף האישה ככלי נשק, ובאונס ככלי מלחמה"

יורי ילון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

במאמר נוגע ונוקב שפורסם הלילה (בין חמישי לשישי) באתר החדשות הבינלאומי "Time", פנתה רעיית נשיא המדינה בתחינה לאנשים ברחבי העולם לקרוא לשחרור החטופים שבידי חמאס בעזה - במיוחד הנשים והנערות, וזאת בעקבות עדויות מתמשכות של התעללות ואלימות מינית שממנה סבלו ממספר קורבנות וחטופות.

המאמר יוצא לאור כשבישראל מציינים תשעה חודשים לטרור הזוועתי שבוצע על ידי מחבלי החמאס בשבעה באוקטובר, בעוד מאז, חמאס ממשיך להחזיק באכזריות גברים, נשים וילדים שנחטפו לעזה.

רעיית הנשיא, מיכל הרצוג, יחד עם אגם גולדשטיין ששוחררה משבי חמאס, צילום: יגאל סלאבין

במאמר כותבת רעיית הנשיא: ״בציון תשעה חודשים מאז תקפו מחבלי החמאס את ישראל וחטפו יותר מ-200 בני אדם, וביניהם נשים צעירות אוהבות חיים שנחטפו מפסטיבל מוזיקה, אמהות שנלקחו ממיטותיהן, אחיות ובנות שנתלשו מהאופטימיות של נעוריהן וחייהן, עלינו לשאול: מה קרה לאנושות שלנו? היכן היכולת שלנו להזדהות עם החטופות כמו עם הנשים והנערות תושבות עזה? היכן האינטואיציה האתית שלנו? לאן נעלמה תחושת הנאמנות והאחריות שלנו לחטופות ולחטופים האלה?"

‏"בסרטונים המחרידים המתעדים את החיילות בעת לקיחתן בשבי, מבסיס נחל עוז, מתועדות נערות בנות 18 ו-19 קשורות בידיהן ורגליהן ומוצבות אל מול הקיר, כמו חפצים בידיים של השובים שלהן. 'את כל כך יפה,' לוחש אחד מהם לנערה צעירה, כשהוא קושר את ידיה וכורע ברך. 'הנה הנשים,' אומר אחר, משתמש במונח של דאעש. הרמיזה ברורה. והיא נוגעת בכל מיתר של זוועה הקיים בחוויה האנושית.

מיכל הרצוג, רעיית הנשיא, בפגישה עם משפחות חטופים. "לא ויתרנו על הנשים", צילום: דוברות בית הנשיא

"שימוש בגוף האישה כנשק, השימוש הזה בתקיפה מינית ואונס ככלי מלחמה מאז שבעה באוקטובר, לקח את כל המין האנושי כמה צעדים אחורה. הציוויליזציה נכשלת כעת למול נשים אלו. והיא נכשלת למול כולנו".

רעיית הנשיא מסכמת: "אני, יחד עם מיליוני נשים אחרות, לא ויתרתי. לא על הנשים הצעירות הללו, ולא על האנושיות שלנו. אני קוראת לכל אדם ברחבי העולם - לדבר בעד כל החטופים - נשים וגברים שעדיין מוחזקים בידי מחבלי חמאס ולעזור להשיב אותם הביתה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...