"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
הישרדות, החלפה או פירוק: איך תיראה הממשלה לאחר פרישת גנץ? | כל התרחישים
לאחר פרישת יו"ר המחנה הממלכתי מממשלת נתניהו עולות השאלות לגבי ניהול המלחמה מעתה • האם ליברמן וסער יחזרו כשרים, והאם חוק הגיוס יהיה הקש ששבר את גב הגמל? • האפשרויות שעומדות על הפרק
השר גנץ. צילום: אורן בן חקון

הישרדות, החלפה או פירוק: איך תיראה הממשלה לאחר פרישת גנץ? | כל התרחישים

לאחר פרישת יו"ר המחנה הממלכתי מממשלת נתניהו עולות השאלות לגבי ניהול המלחמה מעתה • האם ליברמן וסער יחזרו כשרים, והאם חוק הגיוס יהיה הקש ששבר את גב הגמל? • האפשרויות שעומדות על הפרק

,עודכן
0השמעה
[object Object]

עם הודעתו של יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ עלפרישה מהממשלההערב (ראשון), עולות השאלות לגבי איך ייראה ניהול המלחמה מעתה.כל התרחישים האפשריים

גנץ פורש, הממשלה נשארת

על פי כל הסימנים מדובר בתרחיש הריאלי ביותר שככל הנראה יתרחש בקרוב. בשבועות האחרונים סימן בני גנץ את היעד לפרישה קרובה מהממשלה ומאז הוא חותר אליו על מנת להכין את הקרקע לכך באופן המיטיבי מבחינתו.

נתניהו בפתח ישיבת הממשלה,צילום: קובי גדעון / לע״מ

גנץ יפרוש, לא על מנת להיות פעיל מרכזי באופוזיציה, אלא על מנת לנסות ולהביא להקדמת הבחירות ולהפלת הממשלה. עם פרישתו תקבל האופוזיציה חיזוק, כמו גם תנועת המחאה וההפגנות נגד הממשלה ברחוב קפלן. אולם, על פי איך שהדברים נראים כרגע, היעד להפלת הממשלה עדיין רחוק. נכון לעכשיו ינסה נתניהו להמשיך עם קואליציית ה-64 מנדטים שעומדים לרשותו כדי לצלוח את המושב הנוכחי של הכנסת, ואולי אף יותר מכך.

ייצטרף לממשלת נתניהו. גדעון סער (ארכיון),צילום: גדעון מרקוביץ

גנץ פורש, סער וליברמן נכנסים

מדובר בתרחיש דחוק יותר, אבל אין ספק שמדובר בתרחיש המועדף על נתניהו שיחתור להשיגו.
יציאת גנץ מהממשלה עשויה להביא בשורה למחנה הימין, ולחשיבה מחודשת ושונה בקבינט המלחמה. למרות האינטרס המשותף של סער, ליברמן וגנץ להפיל את הממשלה, אין בין הצדדים הסכמה לגבי אופן ניהול המלחמה, ויתרה מכך- מי שתקע כל ניסיון להצטרף חברים חדשים לקבינט המצומצם, בהם ליברמן וסער, היה גנץ. יחד עם זאת, הערכה היא מבחינת ליברמן וסער יהיה זה מאוחר מידי והם יעדיפו להישאר בחוץ.

הפגנה מול הכנסת. הלחץ על הממשלה צפוי לגבור,צילום: חיים גולדברג/פלאש90

גנץ פורש, הממשלה נופלת

אמנם פרישת המחנה הממלכתי תותיר את הקואליציה עם רוב פרלמנטארי מוצק והומוגני שלכאורה יאפשר למשיך לממשלה לתפקד. עם זאת ייתכן שאירוע כזה או אחר, כדוגמת חוק הגיוס או נושא אחר, ירעיד את הממשלה ויוביל בסופו של דבר לפירוקה. למרות שאין לאיש ממרכיבי הממשלה אינטרס לפרק אותה, אירועים יכולים להתרחש, מה גם שהם יבואו על רקע תמונות מהמחאה שתלך ותגבר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו