בישיבת הממשלה שתתקיים היום (יום רביעי) אחרי הצהריים, צפויה הממשלה לאשר הארכה של צו המילואים עד לחודש אוגוסט, מה שיאפשר לשר הביטחון לגייס עד 350 אלף חיילי מילואים - מדובר בנתון הגבוה ביותר שאושר בישראל עד כה.
בצה״ל אומרים שהגדלת מכסת המילואים מ-300 ל-350 אלף לא קשורה להיערכות לצפון אלא בהארכה של המכסה הקיימת שעומדת על 300 אלף, ותוספת 50 אלף בשל התארכות הפעולה ברפיח.
אחרי שאתמול (יום שלישי) התקיימה בצפון פגישה עם ראשי הרשויות יחד עם מנכ"ל משרד ראש הממשלה יוסי שלי, ביקר היום (רביעי) ראש הממשלה בנימין נתניהו בקריית שמונה, שם נפגש עם צוותי כיבוי ועם כיתת הכוננות שפעלו בגזרה, וקיבל סקירה על השריפות בימים האחרונים, על מאמצי הכיבוי הנרחבים ועל שיתוף הפעולה ההדוק של כוחות צה״ל וכב״ה לצורך כיבוי השריפות.
״אתמול האדמה בערה פה ואני שמח שכיביתם אותה, אבל האדמה בערה גם בלבנון. אנחנו ערוכים לפעולה מאוד עצימה בצפון״ אמר נתניהו.
רה"מ קיבל סקירה ממפקד חטיבה 769 אל"ם אברהם מרציאנו וממפקד מכלול עורף פצ"ן, תא"ל (מיל׳) אלון פרידמן על תמונת המצב המבצעית, האירועים האחרונים בגזרה, ניהול קרב ההגנה והפעולות הנעשות להגנה יישובי ותושבי הצפון. בנוסף, הוצגו פעולות החטיבה ופיקוד הצפון כנגד תשתיות ומחבלי חיזבאללה בדרום לבנון.
עוד הוסיף ראש הממשלה: "בתחילת המלחמה אמרנו שאנחנו נחזיר את הביטחון הן לדרום והן לצפון - וכך נעשה. היום אני בגבול בצפון עם הלוחמים והמפקדים הגיבורים שלנו, ואני גם נמצא כאן עם לוחמי האש. מי שחושב שהוא יפגע בנו ואנחנו נשב בחיבוק ידיים טועה טעות גדולה. בדרך זו או בדרך אחרת אנחנו נחזיר את הביטחון לצפון".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו