פרסום ראשון: הבקשה החריגה של שרי החוץ האירופים והתשובה הישראלית
שרי החוץ של בריטניה וגרמניה יגיעו לארץ במהלך השבוע הבא • הם צפויים להיפגש עם הנשיא, ראש הממשלה ושר החוץ • באופן חריג הם ביקשו לקיים פגישה משותפת ונתקלו בסירוב של לשכת ראש הממשלה - שהשתנה לאחר שאילתה של "ישראל היום"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
כדי להגביר את הלחץ על הסיוע ההומניטרי: שרי החוץ של בריטניה וגרמניה, קמרון ובראבוק, צפויים להגיע לארץ במהלך השבוע הבא ולפגוש את הנשיא הרצוג, ראש הממשלה נתניהו ושר החוץ כ"ץ.
ל"ישראל היום" נודע כי השניים פנו בשבוע שעבר באמצעות שגריריהם בבקשה חריגה ללשכת רה"מ: לקיים פגישה משותפת, ולא פגישות נפרדות כפי שנהוג בדרך כלל.
לפי מקורות המעורים בפרטים, הסיבה שהשניים ביקשו מלשכת נתניהו פגישה משותפת היא כדי להגביר את הלחץ להגדלת הסיוע ההומניטרי לעזה ולשדר חזית אחידה בנושא הזה. אלא שעל אף פניות חוזרות ונשנות, לשכת נתניהו לא נענתה לבקשה.
בתגובה לשאילתא שנשלחה ללשכת ראש הממשלה הערב בסוגיית הסרוב לפגישה המשולשת, נמסר באופן מפתיע כי נתניהו נעתר לבקשה להיפגש עם השניים יחד. הודעה רשמית על כך לשרי החוץ של בריטניה וגרמניה עם זאת - נמסרה רק דקות לאחר מכן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו