"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בימין מאיימים: "אם המלחמה תסתיים ללא תקיפה נרחבת ברפיח - לא יינתן מנדט לראש הממשלה"
לאחר שהשר סמוטריץ' ביקש הבהרות מנתניהו בנוגע למו"מ, גם השר לביטחון לאומי מאיים • לדברי בן גביר, המנדט שניתן לנתניהו כרה"מ תלוי ביכולתו לחסל את חמאס • במקביל לפגרת הכנסת - האופוזיציה ביקשה לכנסה לדיונים על מצב החטופים, מצב המפונים מהצפון וההיערכות לתגובה ישראלית לאיום האיראני
סמוטריץ', נתניהו ובן גביר. צילום: אורן בן חקון

בימין מאיימים: "אם המלחמה תסתיים ללא תקיפה נרחבת ברפיח - לא יינתן מנדט לראש הממשלה"

לאחר שהשר סמוטריץ' ביקש הבהרות מנתניהו בנוגע למו"מ, גם השר לביטחון לאומי מאיים • לדברי בן גביר, המנדט שניתן לנתניהו כרה"מ תלוי ביכולתו לחסל את חמאס • במקביל לפגרת הכנסת - האופוזיציה ביקשה לכנסה לדיונים על מצב החטופים, מצב המפונים מהצפון וההיערכות לתגובה ישראלית לאיום האיראני

יהודה שלזינגראמיר אטינגר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הימין מפנה גב לנתניהו:בצל הדיווחים על התקדמות במו״מ לקראת עסקה לשחרור החטופים משבי החמאס, הבוקר (שני) מוטל איום ממשי על ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מכיוונו של השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר.

בן גביר%3A "יש להורות על הפסקת המו"מ ולעבור לשלב עם יותר עוצמה של הלחימה" %2F%2F ערוץ הכנסת

למשמע הדיווחים על עסקה שתכלול את הפסקת הלחימה, טרם פירוק חמאס מנשקו, כתב השר: "אם ראש הממשלה יחליט לסיים את המלחמה ללא מתקפה נרחבת על רפיח על מנת להכריע את חמאס, לא יהיה לו מנדט להמשיך לכהן כראש הממשלה". האיום מגיע שעה קלה לאחרשיו״ר מפלגת הציונות הדתית, השר בצלאל סמוטריץ', כינס דיון בהולשל סיעתו בשל הפרסומים על אותה התקדמות במו״מ מול ארגון הטרור חמאס.

אפשר לעשות איילת שקד גם לסמוטריץ', צילום: אורן בן חקון

מלבד ההתייעצויות סמוטריץ׳ שלח מכתב דחוף לראש הממשלה ובו קרא לו לכנס באופן מיידי את הקבינט המדיני בטחוני. מכתב הוא כתב: "בעקבות המצב הנתון של הוצאת הכוחות המתמרנים מעזה והורדת עצימות המלחמה באופן כללי תוך כדי עיכוב של שבועות ארוכים מאוד בכניסה לרפיח. יחד עם הדיווחים על נכונות ישראלית לדון בחזרת תושבי עזה לצפון הרצועה ובפועל להביא להפסקת המלחמה. אני דורש ממך לכנס עוד הערב דיון מיוחד של הקבינט המורחב בו נקבל עדכון מלא ואת כל המידע על מצב המלחמה".

לדברי שר האוצר הפורום היחיד שמוסמך לקבל החלטות מכריעות בזמן מלחמה צריך להיות הקבינט המורחב. "לצערי לא כך פועלים הדברים ואנו רואים כי החלטות מתקבלות בקבינט המצומצם ללא אישור או עדכון הקבינט המורחב", אמר סמוטריץ'. הוא הוסיף: "זאת תחת לחצים בינלאומיים שפוגעים במומנטום של המלחמה ובאינטרסים הביטחוניים שלנו".

השר בצלאל סמוטריץ' (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

הלחץ מימין על ראש הממשלה מוחל לנוכח השיח בנוגע להתגמשות ישראלית במו״מ מול חמאס בנושאי חזרתם של תושבי צפון רצועת עזה לבתיהם. לחץ שכזה עלול להקשות לוחמי צה״ל שעדיין עוסקים בפעילות מבצעית בשטח הרצועה.

ללחץ מימין הצטרף יו"ר מפלגת נעם, סגן השר אבי מעוז, לדבריו: "אנו חייבים להעתיק ואף להעצים את הרוח הגדולה של הלוחמים בשדות הקרב אלינו להנהגה ולעורף למען אחדות המחנה. עלינו להתקדם לעבר הניצחון המוחלט על אויבינו ולהכרעה חד משמעית של המערכה בצפון ובדרום".

בני משפחות החטופים בכנסת, צילום: אורן בן חקון

מפלגות האופוזיציה מנסות גם הן לאתגר את הממשלה ולכנס את הכנסת חרף הפגרה. זאת לאחר הזעם הציבורי הרחב על יציאתם לחופשה של חברי הכנסת דווקא בימי המלחמה.

סיעות יש עתיד, ישראל ביתנו, והמחנה הממלכתי הגישו ליו״ר הכנסת שלוש בקשות לכינוס דחוף של מליאת הכנסת. יו"ר סיעת יש עתיד, ח"כ מירב בן ארי, ביקשה לקיים דיון חירום בנושא מצב המפונים בצפון, נוסף אליה יו"ר סיעת המחנה הממלכתי, ח"כ פנינה תמנו, שטה דורשת לקיים דיון חירום על מצב החטופים והחטופות בשבי חמאס. לא זו בלבד, יו"ר סיעת ישראל ביתנו, ח"כ עודד פורר, הדגיש בפני יו"ר הכנסת, ח"כ אמיר אוחנה, את ההכרח בקיום דיון הערכות של ישראל לקראת איום קרב מאיראן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...