משא ומתן תחת אש: למרות הדיווחים הסותרים על המשך השיחות - בישראל לא מרימים ידיים

גורם ישראלי אמר ל"ישראל היום": "דרישות חמאס לסיום המלחמה הזויות, אבל המגעים לא מסתיימים" • בישראל מעריכים כי ארגון הטרור מתרשם מהלחץ הכולל להפסקת הלחימה, מניעת כניסת הכוחות לרפיח והגברת הסיוע ההומניטרי • בתוך כך, ביום ראשון החלה לפעול מנהלת חטופים • לשאלת "ישראל היום" באשר לתנאי העסקתו של גל הירש: "בגלל בירוקרטיה מנהלית - הוא עדיין בחזקת מתנדב"

פלשתינים ברפיח. צילום: אי.פי

משא ומתן תחת אש: חרף חוסר ההתקדמות השיחות בקהיר, בישראל לא מרימים ידיים וטוענים כי השיחות יכולות להמשיך ולהתקיים גם תחת אש.

בעודו אוכל גלידה: דבריו של ג'ו ביידן על עסקת חטופים אפשרית

גורם ישראלי המעורה במשא ומתן אמר לפני זמן קצר ל"ישראל היום" כי "במשך כל הימים האחרונים לא התקבל כל מסר מצד חמאס שמאפשר התקדמות במו"מ. הדרישות של חמאס לסיום המלחמה הזויות. עם זאת, השיחות לא מסתיימות וגם בעסקה הקודמת המשא ומתן התקיים תחת אש".

השעון מתקתק

כלומר, אומרים בישראל, אין קשר בין המשך התמרון ברצועה כולל פעולה ברפיח לקיום המשא ומתן לעסקה לשחרור החטופים.

 

עם זאת, מעריכים כאן כי חמאס מתרשם שישראל נמצאת תחת לחץ רב, כולל בעקבות הדברים שאומרת רק אמש סגנית נשיא ארה"ב קמלה האריס על מצב האזרחים בעזה (לא החטופים).

הלחץ שמופעל דווקא על ישראל בנושא ההומניטרי בעזה והרצון למנוע מצה"ל להמשיך ולפעול גם ברפיח משרת את עמדת חמאס במשא ומתן. מנגד בישראל טוענים כי העמקת הלחץ הצבאי אכן משפיע על חמאס כמו גם היעדר הנכונות להדלקת זירות נוספות מצד ערביי ישראל וערביי יהודה ושומרון נכון לשלב זה. "השעון מתקתק גם אצל ארגון הטרור", מעריכים בישראל.

יש מנהלת

בתוך כך, ביום ראשון החלה לפעול במשרד ראש הממשלה מנהלת החטופים שהקים הממונה על נושא השבויים והנעדרים גל הירש. מדובר בגוף הרשמי של מדינת ישראל שמטפל במשפחות החטופים אלו שעודם בעזה ואלה ששבו לארץ.

"עסקה או גזר דין מוות". המשפחות מפגינות מחוץ לקריה, צילום: שמואל בוכריס

במנהלת הוקמו שני אגפים מרכזיים אגף משפחות בראשו עומדת ורדה פומרנץ ואגף ממשל בראשו עומדת יעל גורן שמטפלת בחקיקה ובתנאי המשפחות והסיוע הממשלתי להן. בראש המנהלת עומד ירון כהן.

לשאלת "ישראל היום" באשר לתנאי העסקתו של הממונה על נושא השבויים והנעדרים גל הירש, אומר גורם במשרד ראש הממשלה כי גם חמישה חודשים אחרי תחילת המלחמה הירש עדיין בחזקת מתנדב. הסיבה: בירוקרטיה מנהלית שלא מאפשרת את הסדרת תנאי העסקתו מה שמוביל לכך שהלכה למעשה אל תוך החודש השישי למלחמה הירש בניגוד לפרסומים עודנו מתנדב בעבודתו בנושא השבויים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר