"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
התנאי שהציבו אנשי ביידן לישראל - וההשלכות על התמרון הקרקעי בעזה
גיבוי אמריקני לישראל מול ניסיונות מועצת הביטחון של האו"ם לכפות את סיום הלחימה "יעלה" לה בהגדלת הסיוע האמריקני והדלק לעזה • ללא אותו גיבוי, המלחמה תיגמר מוקדם מהצפוי, הרבה לפני השגת היעדים שהוצבו בתחילתה

Loading...

ראש הממשלה בקבינט המדיני-ביטחוני שמתקיים בקריה בזמן שהחטופים מהפעימה החמישית חוזרים \ עומר מירון לע"מ

פרסום ראשון

התנאי שהציבו אנשי ביידן לישראל - וההשלכות על התמרון הקרקעי בעזה

גיבוי אמריקני לישראל מול ניסיונות מועצת הביטחון של האו"ם לכפות את סיום הלחימה "יעלה" לה בהגדלת הסיוע האמריקני והדלק לעזה • ללא אותו גיבוי, המלחמה תיגמר מוקדם מהצפוי, הרבה לפני השגת היעדים שהוצבו בתחילתה

שירית אביטן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

פרסום ראשון: לפניישיבת הקבינט המדיני-ביטחוניאתמול נציגי נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן מהממשל האמריקני הציבו בפני ישראל תנאי –המשך והגדלתהסיוע ההומניטריוהדלק לעזה בתמורה לווטו על כל ניסיון לקדם החלטה במועצת הביטחון על סיום הלחימה.

התנאי האמריקני להמשך התמיכה בלחימה בעזה והגיבוי במועצת הביטחון הוצג לשרים שהביעו תחילה התנגדות לתמיכה בהמשך אספקת הדלק לעזה והגדלתו, חרף הידיעה כי בחלקו הוא מגיע לידי חמאס.

ביידן נתניהו, צילום: אי.פי.אי, אורן בן חקון

אמש (רביעי) הודיע מזכ"ל האו"ם העוין את ישראל, אנטוניו גוטרש, על הפעלת סעיף 99 באמנת האו"ם לראשונה מאז 1989. על פי הסעיף - "המזכ"ל רשאי להביא לידיעת מועצת הביטחון כל נושא שבראייתו מאיים על השלום והביטחון בעולם".

מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, צילום: AFP

לאור הפעלת הסעיף, תתכנס מועצת הביטחון של האו"ם לדיון מיוחד בשישי הקרוב בשעות אחר הצהריים (שעון ישראל). בנוסף צייץ המזכ"ל כי "משתקפת סכנה חמורה למערכת ההומניטרית בעזה, ואני קורא למועצת הביטחון להתערב כדי למנוע קטסטרופה ולקרוא להפסקת אש הומניטרית".

בעוד במועצת הביטחון של האו"ם מתכננים להעלות הצעה שמטרתה לכפות את עצירת המלחמה, בארה"ב מציעים לישראל להמשיך את מטריית ההגנה המדינית אך לא בלי תמורה. כל עוד יימנע משבר הומניטרי ברצועה – ישראל תוכל להמשיך ולהילחם בגיבוי אמריקני, ולא – יוצרו צעדיה בלחימה והיא תיאלץ לחשב לאחור את קץ המלחמה גם בלי השגת היעדים שהוצגו תחילה.

"הפסקת התמרון בשלב הזה תהיה קטסטרופה", הזהירו גורמים מדיניים. "כרגע אין כל עסקה חדשה על הפרק ומתן העדיפות של הקבינט כולו הוא להמשך התמרון הקרקעי ברצועה, גם אם בתמורה לדרישות האמריקניות לאספקת דלק וסיוע".

בישיבה אתמול, למעט התנגדותו החוזרת של יו"ר עוצמה יהודית להכנסת הדלק, הייתה לבסוף תמימות דעים באשר לצורך בהיענות לבקשות האמריקניות, גם ממי שהציגו התנגדותם כלפי חוץ. לדברי מי שהיה ממתנגדי הכנסת הסיוע "בהתחלה אמצעי הלחץ על חמאס היה סיוע הומניטרי ודלק, כעת זה הרחבת התמרון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...