"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גורם מדיני: "אופטימיות זהירה שהפעימה השנייה תצא לפועל"

לאחר שעות של משבר, נראה כי הצדדים הצליחו להגיע לפתרון • ל"ישראל היום" נודע כי הקשיים במו"מ החלו כבר אמש • גורם פלשתיני: "חמאס לא מרוצים משמות האסירים המיועדים לשחרור בפעימה השנייה"

0השמעה
כל אחד וה"אני אחראי" שלו. ראש הממשלה בנימין נתניהו עם הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בקבינט. צילום: חיים צח, לע"מ

בישראל נעשו הערב (שבת) מאמצים קדחתנייםלהציל את הפעימה השנייה של שחרור החטופים, שאמורה הייתה כבר לצאת לפועל היום אחר הצהריים. בישראל דחו את טענות חמאס כי ישראל לא שחררה את האסירים הביטחוניים שהבטיחה, ואף העבירה מסר למדינות העולם כי "אם עד השעה 00:00 בלילה החטופים לא ישוחררו - נחזור לתקוף". בישראל מבהירים ואומרים בתוקף שעמדו בכל המחויבויות שסוכמו.

משפחות החטופים ששחררו אמש בקריאה לשחרור כלל החטופים // קרדיט: מטה משפחות החטופים

גורמים המעורים במשא ומתן אומרים כי עדיין יש אופטימיות זהירה בניסיונות לפתור את המוקש היומי מצד חמאס. אם לא תחול התקדמות בקרוב, צפויה הצהרה רשמית של ראש הממשלה בנושא. בעשה זו מתהלות התייעצות טלפוניות בין נתניהו, גלנט, גנץ, האלוף במיל' ניצן אלון, ראש המוסד דדי ברנע והרמטכ"ל הרצי הלוי.

גורם ישראלי אמר כי כי על פי ההסכם ישראל היא זו שקובעת מי ישוחרר מהכלא, בדיוק כפי שחמאס קובע מי ישוחרר על ידו, ובלבד שהמשוחררים עומדים בקריטריונים.יש להדגיש כי רשימת האסירים פורסמה מראש. בישראל גם מציינים כיהסיוע ההומניטרי הועבר לראשונה גם לצפון הרצועה, כפי שסוכם, זאת בניגוד לטענת חמאס.

ל"ישראל היום" נודע כי לכל אורך היממה האחרונה גורמי המודיעין בישראל עבדו במשך כל שעות הלילה והיום להוציא לפועל את הפעימה השנייה, שכן הבעיות התגלעו כבר אתמול הלילה. זו אחת הסיבות שמשלחת מקטאר נחתה מוקדם יותר היום באופן חריג בישראל.

אוטובוס המיועד להעברת אסירים משוחררים סמוך למחנה עופר,צילום: רויטרס

על פי גורם פלשתיני ששוחח עם "ישראל היום", בחמאס הביעו מורת רוח מכך שישראל שחררה אסירים שלא לפי עיקרון הוותק. כלומר, שמי שהיה בכלא הישראלי זמן ממושך יותר ישוחרר קודם. בהנהגת חמאס הביעו כעס לפני הקטארים והתלוננו כי "ישראל מפרה את תנאי ההסכם". הקטארים אמרו שיעבירו את המסר לישראלים, אולם גם היום "חמאס לא מרוצים משמות האסירים המיועדים לשחרור בפעימה השנייה", נמסר. עם זאת, אמר הגורם כי "אם יושגו הסכמות בעניין זה, ההליך יוכל לצאת לדרך".

כמו כן, הגורם הפלשתיני ציין כי היו מחלוקות גם בעניין העברת משאיות הסיוע וסוגיות נוספות הקשורות "בהתנהלות הישראלית בזמן הפסקת האש" בעזה.

אוסאמה חמדאן, בכיר חמאס בלבנון: "הפרות ישראל את ההסכם אתמול והיום חייבו לנקוט צעד. לא היה מנוס מהתערבות המתווכים. אנו בוטחים במאמצי התיווך וממתינים לתשובה מהם, לא יושלמו צעדי החילופין אחרי שנקבל תשובות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר