גורם מדיני אישר היום (שישי) כי קבינט המלחמה קבע פה אחד, בהמלצת צה"ל ושב"כ, להיענות לבקשת ארה"ב להכניס שתי מכליות סולר ביממה לעזה. ההחלטה כצפוי עוררה סערה במערכת הפוליטית, וכל מי שאינו ממקבלי ההחלטות, תקף את הבחירה להיענות לדרישת האמריקנים.
דובר צה"ל: "חמאס לא ייגע בדלק" // דובר צה"ל
שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ שיגר מכתב לראש הממשלה בו הוא דורש לשנות את הרכב קבינט המלחמה בעקבות ההחלטה: "החלטה זו תמוהה ביותר. זו החלטה שיורקת בפרצופם של חיילי צה"ל, החטופים ובני משפחותיהם והמשפחות השכולות. כמו כן, היא מנוגדת להחלטת הקבינט המדיני-ביטחוני, ועל כן היא אינה חוקית. ככה לא מנצחים מלחמה, ככה לא משמידים את חמאס וככה לא נחזיר את החטופים", כתב סמוטריץ'.
הוא המשיך ותקף אנשי הקבינט הנוכחי: "הסכמתי להקמת קבינט המלחמה המצומצם בידיעה שהוא נועד ללוות את ההחלטות הטקטיות של ניהול המלחמה השוטף ותוך התחייבותך כי הוא אינו מחליף את הקבינט המורחב בקביעת המדיניות וקבלת ההחלטות האסטרטגיות של המלחמה. לא אוכל להסכים עם הדרתי מקביעת מדיניות המלחמה ועם השארתה רק בידי מי שהיו במשך שנים חלק מהקונספציה שהתנפצה לכולנו בפנים בשמחת תורה".
"לאור התנהלות זו אשר אינה מתקבלת על הדעת אני דורש שהרכב קבינט המלחמה ישונה והוא יכלול נציג של כל מפלגה החברה בקואליציה. כולנו נושאים באחריות כאחד וכולנו צריכים להיות שותפים למימושה בקבלת ההחלטות ובקביעת המדיניות", סיכם.
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, תקף: "שוב החלטות של מדיניות נסגרות בקבינט המלחמה שמוביל את ישראל לקונספציה שגויה. כל עוד החטופים שלנו לא זוכים אפילו לביקור הצלב האדום, אין שום היגיון להעניק לאויב 'מתנות הומניטריות'. מדובר באצבע בעין ללוחמי צה״ל, למשפחות השכולות ומשפחות הנעדרים והחטופים. מזכיר כי שינוי מדיניות חייב להיות בקבינט המורחב ולא בחדרי חדרים אלא על ידי מי שלא מוסמך לקבל החלטות לבדו. אדרוש מרה"מ להביא החלטות שקשורות במדיניות לקבינט מורחב".
שוב החלטות של מדיניות נסגרות בקבינט המלחמה שמוביל את ישראל לקונספציה שגויה. כל עוד החטופים שלנו לא זוכים אפילו לביקור הצלב האדום, אין שום היגיון להעניק לאויב "מתנות הומניטריות". מדובר באצבע בעין ללוחמי צה״ל, למשפחות השכולות ומשפחות הנעדרים והחטופים. מזכיר כי שינוי מדיניות חייב…
— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) November 17, 2023
ח"כ טלי גוטליב תקפה: "הבטיחו שדלק זה קו אדום עד להשבת החטופים, אז הבטיחו. הממשלה סומכת שתאמינו לסיפורים שלה שהדלק זה למשאיות שנכנסות לעזה, אלא שהמשאיות מגיעות מתודלקות, לא נכנסות, הן פורקות ושבות חזרה. כך מפסידים מול תודעת ניצחון של חמאס".
יו״ר מפלגת ישראל ביתנו, ח״כ אביגדור ליברמן, כתב בחשבון הטוויטר שלו: "תפסיקו לתדלק את הנאצים מחמאס! ההצהרות על כך ש״טיפת דלק״ לא תיכנס לרצועה, הפכו בפועל להכנסת עשרות אלפי ליטרים של דלק באופן חד צדדי, ללא שום מחווה הומניטרית לחטופים שלנו - אני קורא לעצור באופן מיידי את ההפקרות".
ח״כ זאב אלקין, אמר: "הזהרתי בשבועות אחרונים ולצערי צדקתי. קו אדום שנחצה פעם אחת ייחצה שוב ושוב. כניעה ללחץ והסכמה לכניסת דלק לרצועה ללא שום תמורה בשחרור החטופים זאת טעות קשה! הגישה חייבת להיות: אפס דלק לרצועה, בטח ובטח כל עוד החטופים לא שוחררו".
חמאס ממשיך לעשות מניפולציות
בהמשך לפרסומים על הכנסת סולר לעזה, חברת הקבינט הביטחוני, השרה מירי רגב, פנתה לראש המל״ל ודרשה: ״כנס מיידית את הקבינט המורחב אין לקבינט המלחמה סמכות לאשר זאת״.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ בתגובה להכנסת דלק לרצועה בניגוד להחלטת הקבינט: "הכנסת דלק לעזה היא טעות קשה ומנוגדת להחלטת הקבינט. זה משדר חולשה, זה להכניס חמצן לאויב, וזה מאפשר לסינואר לשבת בבונקר ממוזג בנחת, לצפות בחדשות, ולהמשיך לעשות מניפולציות על החברה הישראלית ועל משפחות החטופים. וזאת במקום להכות אותו ואת אנשיו ואת שותפיו ראשי החמאס בחו"ל ללא רחם, עד שאחרוני השורדים שם יתחננו אלינו שנסכים לקבל חזרה את החטופים שלנו ללא תנאי. זו הדרך היחידה להשמיד את חמאס, להשיב את החטופים ולהחזיר את הביטחון לאזרחי ישראל".
לפני יומיים פורסם כי ל"ישראל היום" נודע שהקבינט המורחב קיבל החלטה מפורשת באחת מישיבותיו שלא להכניס דלק לרצועת עזה, אך למרות זאת לראשונה מפרוץ המלחמה הוכנסו משאיות של אונר"א עם 23 אלף ליטר דלק בהחלטת קבינט המלחמה. הקבינט המדיני-ביטחוני ברכבו המלא הוא שמוסמך חוקית לנהל את הלחימה.
לפיכך נראה שהכנסת המשאיות שבמיכליהן 23 אלף ליטר דלק, מהווה במקרה הטוב התחכמות של קבינט המלחמה ובמקרה הרע, הפרה מפורשת של גבולות הגזרה מטעם הקבינט המדיני-ביטחוני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

