"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרסום ראשון

האיחוד האירופי, קנדה ואוסטרליה לישראל: אפשרו לפלשתינים המחזיקים באזרחות שלנו לעבור ללא הגבלה

הדרישה הגיעה לאחר שניתן היתר לאמריקנים-פלשתינים במסגרת ההסכם בדרך לפטור מוויזות • בינתיים במשרד החוץ הבהירו כי האפשרות "לא באה בחשבון" • אם הבקשה תאושר: עשרות אלפי פלשתינים יוכלו להגיע לישראל ללא כל הגבלות

,עודכן
0השמעה
שדה התעופה בן גוריון. צילום: קוקו

שגרירי מדינות מהאיחוד האירופי, קנדה ואוסטרליה פנו למשרד החוץ בשבועות האחרונים בבקשה לאפשר גם לפלשתינים שהם אזרחי מדינות האיחוד, קנדה ואוסטרליה להיכנס דרך נתב"ג כמו פלשתינים בעלי אזרחות אמריקנית. על יציאתו של הפיילוט עם האמריקנים לדרךפורסם לראשונהב"ישראל היום".

המשמעות היא עשרות אלפי פלשתינים שיוכלו להגיע לישראל ללא כל הגבלות. הרקע לדרישה החריגה הוא כניסת הפיילוט במסגרת תוכנית הפטור מוויזה לתוקף המאפשר מאז חודש יולי מעבר חופשי בגבולות ישראל של פלשתינים בעלי אזרחות אמריקנית המתגוררים ביהודה, שומרון ועזה.

משרד החוץ הבהיר לפונים ממדינות האיחוד שמתן אפשרות כזו "לא באה בחשבון". מאחורי הקלעים מעורב גם השב"כ שלא מאשר הרחבה לפלשתינים בעלי אזרחות זרה למתן הקלות במעבר בגבולות ישראל. כאמור מאז חודש יולי מאפשרת ישראל לפלשתינים בעלי אזרחות אמריקנית לעבור בגבולות ללא הגבלה, כמו גם לעבור בנתב"ג.

"כל הישראלים יוכלו סוף סוף להיכנס לארה"ב": השגריר גלעד ארדן על תוכנית הפטור מוויזות // ארכיון

הסיבה: דרישה אמריקנית במסגרת הליך הכניסה לתוכנית הפטור מוויזות הדורשת הדדיות בין ישראל לארה"ב ביחס המדינות לתיירים משתיהן. גם פלשתינים. במסגרת הפיילוט עברו בישראל גם תושבי עזה בעלי אזרחות אמריקנית לראשונה ללא כל מגבלות ביטחוניות.

יש לציין כי בישראל הבהירו כי הסרת המגבלות עבור הפלשתינים אזרחי ארה"ב אין פירושה ויתור על בדיקות ביטחוני, וכן כי בשב"כ אישרו את הפיילוט ותנאיו למן הצעד הראשון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר