"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
באופן חריג: הדרג המדיני יאשר עלייה להר הבית בשביעי של פסח
כעשרה ימים לפני תום רמדאן, ראש הממשלה ושר הביטחון צפויים לאשר כניסת מתפללים יהודים לשטח המקום • המהלך כפוף להערכות המשטרה • למרות שטרם התבטא פומבית בנושא, ייתכן שנתניהו יתייחס לסוגיה בהצהרתו המתוכננת
מתיחות ביטחונית ברקע. מתפללים יהודים בהר הבית ביום ירושלים (ארכיון) | צילום: רויטרס

באופן חריג: הדרג המדיני יאשר עלייה להר הבית בשביעי של פסח

כעשרה ימים לפני תום רמדאן, ראש הממשלה ושר הביטחון צפויים לאשר כניסת מתפללים יהודים לשטח המקום • המהלך כפוף להערכות המשטרה • למרות שטרם התבטא פומבית בנושא, ייתכן שנתניהו יתייחס לסוגיה בהצהרתו המתוכננת

שירית אביטן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

כשהמתיחות הביטחונית בעיצומה:הדרג המדיני צפוי לאשר מחר (שלישי), ערב החג השני של פסח, עליית יהודים להר הבית. חרף עשרת הימים האחרונים של רמדאן, ומפני שמדובר בחג שביעי של פסח, לדברי גורם מדיני אםהמשטרה תציג הערכה לפיה היא תוכל להתמודד טקטיתעם האיום הנשקף, ההר לא ייסגר לציבור היהודי.

אחד הביע תמיכה, שני יתבטא פומבית. רה"מ נתניהו ושר הביטחון גלנט, צילום: אורן בן חקון

בדיון שכינס ראש הממשלה בנימין נתניהו בימים האחרונים, הביע שר הביטחון יואב גלנט תמיכה בפתיחת ההר לקהל המתפללים היהודי, אולם נתניהו טרם הביע בפומבי את עמדתו בסוגיה. גם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר תמך בצעד זה, ועל פי ההערכותנתניהו צפוי להתייחס הערב במסיבת העיתונאיםלמתיחות הביטחונית וייתכן שאף ימסור את הכרעתו בסוגיה.

ביתר ימי רמדאן, שנחשבים מתוחים ביתר שאת, לא תותר עליית יהודים להר הבית. זוהי מדיניות עקבית של הממשלות האחרונות הגורסת כי בעשרת הימים האחרונים יש לסגור את השטח למתפללים יהודים, כאשר לפרקים תקופה זו מתקצרת מעט בשל הערכות ביטחוניות כאלה ואחרות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...