"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הלחץ עבד: הכנס בנושא "השואה, הנכבה וזיכרון התרבות הגרמנית" נדחה למועד לא ידוע
מכון גתה, שעמד לארח את הכנס, הודיע ליו"ר יד ושם, דני דיין, כי האירוע לא יתקיים במתכונת שתוכננה • עוד נאמר, כי אם יתקיים הכנס בעתיד - הוא ייערך במתכונת אחרת ולאחר התייעצות עם יד ושם • במשרד החוץ תקפו: "הכנס הוא בושה וחרפה, ומן הראוי שלא יתקיים בשום תאריך"
מפגינים נגד הספר "השואה והנכבה" (ארכיון) | צילום: אורן בן חקון
לאחר הפרסום ב"ישראל היום"

הלחץ עבד: הכנס בנושא "השואה, הנכבה וזיכרון התרבות הגרמנית" נדחה למועד לא ידוע

מכון גתה, שעמד לארח את הכנס, הודיע ליו"ר יד ושם, דני דיין, כי האירוע לא יתקיים במתכונת שתוכננה • עוד נאמר, כי אם יתקיים הכנס בעתיד - הוא ייערך במתכונת אחרת ולאחר התייעצות עם יד ושם • במשרד החוץ תקפו: "הכנס הוא בושה וחרפה, ומן הראוי שלא יתקיים בשום תאריך"

תמיר מורג
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מכון גתה, שעמד לארחכנס בנושא "השואה, הנכבה ותרבות הזיכרון הגרמנית", הודיע היום (שישי) ליו"ר יד ושם, דני דיין, כי האירוע לא יתקיים במתכונת שתוכננה, וכי הוא נדחה למועד לא ידוע.

בעקבות הביקורת הציבוריתהודיע המכון לפני כמה ימים על דחיית הכנס ליום ראשון הקרוב; אולם כעת, לאחר שיחה עם דיין, הודיע יו"ר המכון יוהאנס אברט כי האירוע לא יתקיים גם ביום ראשון, וכי אם יתקיים בעתיד - הוא ייערך במתכונת אחרת ולאחר התייעצות עם יד ושם.

מוזיאון יד ושם (ארכיון), צילום: אורן בן חקון
משרד החוץ בי-ם (ארכיון), צילום: קונטקט

"חתרנות מדינית של גרמניה"

האירוע אמור היה להתקיים ביום השנה ה-84 לליל הבדולח, והכותרת והנרטיב שנבחרו עבורו, אשר יצרו השוואה בין השואה לבין הנכבה, עוררו זעם רב בישראל. "את הימים הבאים נקדיש לדיון מעמיק בתכנונו מחדש של הכנס, תוך התייעצות עם מומחים מהתחום", נכתב בהודעה שפרסם היום מכון גתה. "אנו מצרים על כך שההתנגדות לאירוע עוד לפני שהתקיים לא הותירה לנו ברירה אלא לדחותו בשנית".

ממשרד החוץ נמסר לאחר דחיית האירוע כי "עמדתנו היא שהכנס הוא בושה וחרפה, ומן הראוי שלא יתקיים בשום תאריך בלוח השנה ולא רק ביום השנה לליל הבדולח". במהלך השבוע ערך דיין שיחות עם בכירי המכון העולמי ועם הנהלת הסניף הישראלי של הארגון, אשר בעקבותיהן הושגה התקדמות והוחלט על דחיית הכנס למועד בלתי ידוע ושינוי מתכונתו.

מתן פלג, יו"ר תנועת "אם תרצו", אשר חשפה את קיומו של הכנס תחת הכותרת המקורית, מסר בתגובה: "מדובר בניצחון לשפיות. אנו מודים לאלפי הישראלים שהביעו את זעמם לנוכח האירוע האנטי-ישראלי. אנו מתחייבים להמשיך ולפעול כדי לעצור את החתרנות המדינית הזרה של גרמניה בישראל".

"ניצחון לשפיות". מתן פלג, צילום: דודי ועקנין
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...