ביקורת חריפה של משרד החוץ הרוסי על הנשיא האמריקני היוצא, ברק אובאמה. דוברת משרד החוץ הרוסי, מריה זכארובה, יצאה בביקורת גלויה נגד אובאמה ועל חימוש האמריקני את המורדים בסוריה, וכן ביחסים הדיפלומטים בין הקרמלין לקונרגרס, שלטענתה הגיעו לשפל.
הדברים הקשים הללו נאמרו הבוקר (שלישי), כשבכיר במשרד החוץ הרוסי אמר כי "אובאמה רוצה להותיר אדמה חרוכה ביחסים בין אמריקה לרוסיה". קונסטנטין דולגוב, הממונה על זכויות האדם במשרד החוץ, אמר כי הנשיא הנכנס טראמפ צפוי להתמודד עם מצב קשה מול הקרמלין.
עוד באתר:
שלג בחרמון ובצפון הגולן - כביש 2 נחסם בעקבות הצפה"דרישה מוגזמת מהאופוזיציה ומהתקשורת למתוח ביקורת על הממשל האמריקני"הרפובליקנים זועמים: אובאמה במירוץ מטורףלא אספתם? הקנס קפץ נגד "מוקשים על המדרכות"
בראיון לעיתון הרוסי "רוסייסקיה גזאטה", אמר הבכיר כי לנשיא טראמפ ולממשל הנכנס צפויה ירושה קשה מאוד בעניין הרוסי: "הממשל האמריקני כעת עושה כל שביכולתו להכניס אזרחים רוסים לרשימות עיצומים, ושירותי הביטחון האמריקנים רודפים אזרחים רוסים במדינות אחרות כדי לשפוט אותם בארה"ב". לטענת דולגוב, "אזרחים רוסים כלואים בבתי הסוהר האמריקנים בגין עבירות שלא ביצעו", בהתייחסו לוויקטור בוט, הכלוא בארה"ב באשמת סחר בנשק וקונסטנטין ירושנקו באשמת הברחת סמים גדולה לארה"ב.
דוברת משרד החוץ הרוסי הוסיפה כי "הנשיא אובאמה עושה כל שביכולתו להקשות על כניסתו של הנשיא הנבחר טראמפ להיכנס לזירה הבינלאומית: "מתקבל הרושם שהצוות של אובאמה מנסה בימיו האחרונים בבית הלבן להקשות על טראמפ את הכניסה לזירה הבינלאומית. ההחלטה לחמש את המורדים הסורים הוא צעד עוין כלפינו, שמסכן את חיי צבא רוסיה המוצבים בסוריה". בכיר אחר, אלכסיי פושקוב, חבר הבית העליון בפרלמנט הרוסי, צייץ הלילה כי "אי אפשר לצפות שטראמפ יהיה קרוב לעמדה הרוסית בכל נושא, אך עם אובאמה היה עימות כולל".
יו"ר בית הנבחרים לשעבר: "טראמפ צריך לתקן את הנזקים שמשאיר אחריו אובאמה"
בתוך כך, יו"ר בית הנבחרים האמריקני לשעבר ניוט גריניץ' קרא אתמול (שני) לקונגרס לגנות באופן רשמי את אובאמה על ההחלטה שלו שלא להטיל וטו בהצבעה נגד ישראל במועצת הביטחון באו"ם ביום שישי האחרון.
Why is the Obama team waging war against Israel?why are they taking steps to isolate and then kill a democracy and an ally?
— Newt Gingrich (@newtgingrich) December 26, 2016
President-elect Trump must prepare a comprehensive offensive for Jan 29 to undo the damage to Israel the Obama team is inflicting.
— Newt Gingrich (@newtgingrich) December 26, 2016
Congress should pass resolutions January 3-4 condemning Obama attacks on Israel and demanding he not participate in French or UNSC attacks
— Newt Gingrich (@newtgingrich) December 26, 2016
בשורה של ציוצים, קרא גריניץ' לטראמפ לפעול בהקדם, עם כניסתו לתפקיד, "לתקן את הנזקים שגרמה ההצבעה באו"ם": "למה צוותו של אובאמה הכריז מלחמה על ישראל? למה הם פועלים כדי לבודד ולהרוג בת ברית ומדינה דמוקרטית? הקונגרס צריך להעביר גינוי בתחילת ינואר כנגד התקפותיו של אובאמה נגד ישראל ולבקש שלא להשתתף במתקפותיהן של האומות המאוחדות וצרפת נגד ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו