"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מתקפה על לפיד בעקבות התפטרות איש המו"מ: "התקפלות 2022"; בכיר בחיזבאללה התגרה בישראל: "חלשים ומבולבלים"

אודי אדירי, לשעבר מנכ"ל משרד האנרגיה, עזב את תפקידו ככל הנראה בשל חוסר שביעות הרצון מהוויתורים של ישראל: "אין לי כוונה להיכנס למחלוקות פוליטיות" • עמדתו של משרד האנרגיה הייתה כי אין לתת ללבנון מאה אחוז מהשטח • דני דנון: "לפיד התקפל מול נסראללה, מייצר תקדים מסוכן לקראת משאים ומתנים עתידיים על גבולות ימיים וכעת מנסה לשווק את זה כהישג"

, עודכן
0השמעה
לפיד מעל אסדת הגז כריש (ארכיון), צילום: עמוס בן גרשום / לע"מ

אודי אדירי, לשעבר מנכ"ל משרד האנרגיה ומומחה בתחום, עזב לפני שבוע את תפקידו כאחראי על השיחות עם לבנון. ההערכה היא שעשה זאת עקב התנגדותו לקו שהוחלט בדרג המדיני, שלפיו ישראל תיענה למלוא התביעות של לבנון.

היום (שני) צייץ אדירי: "אין לי כל רצון או כוונה להיכנס למחלוקת הפוליטית המסתמנת סביב ההסכם עם לבנון, אומר רק כי נפלה בחלקי זכות גדולה לעמוד בראש צוות המשא ומתן עם לבנון לאורך קרוב לשנתיים".

עזב רגע לפני ההכרעה. אודי אדירי (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

העמדה המקצועית של משרד האנרגיה, שנשמרה בסבבי השיחות הקודמים, הייתה שאין לתת ללבנון מאה אחוז מהשטח כדי שלא ייווצר תקדים בנוגע למחלוקות קודמות. לפיד וגנץ החליטו כאמור בסתירה לעמדה זו וההערכה שזו הסיבה לעזיבתו של אדירי.

אין לי כל רצון או כוונה להכנס למחלוקת הפוליטית המסתמנת סביב ההסכם עם לבנון, אומר רק כי נפלה בחלקי זכות גדולה לעמוד בראש צוות המשא ומתן עם לבנון לאורך קרוב לשנתיים. תודתי נתונה ליובל שטייניץ ולקארין אלהרר שנתנו בי את האמון להובלת התהליך.

— ฺאודי ฺאדירי (@udiadiri1) October 3, 2022

כאשר שגרירות ארה״ב בלבנון מודה לנו על ״הגמישות״ שהפגנו במו״מ, חיזבאללה מביע שביעות רצון מההסכם, ובמקביל אודי אדירי, הממונה על המשלחת הישראלית במו"מ, פורש מתפקידו - אפשר להגדיר את ההסכם כהתקפלות 2022.
לפיד התקפל מול נסראללה וכעת מנסה לשווק את זה כהישג. בושה.

— Danny Danon 🇮🇱 דני דנון (@dannydanon) October 3, 2022

ממשרד האנרגיה נמסר כי אדירי "ביקש משרת האנרגיה לסיים את תפקידו לקראת התחלת עבודה חדשה. אודי הציע את עזרתו גם בהמשך התהליך אם יידרש. אנו מודים לו על פעילותו המסורה לקידום המו"מ ומאחלים הצלחה רבה בהמשך. מנכ"ל משרד האנרגיה, ליאור שילת, החליף את אדירי בראש צוות המו"מ".

שגריר ישראל לשעבר באו"ם ומועמד הליכוד לכנסת, דני דנון, הגיב להתפטרות אדירי: "כאשר שגרירות ארה״ב בלבנון מודה לנו על 'הגמישות' שהפגנו במו"מ, חיזבאללה מביע שביעות רצון, ובמקביל אודי אדירי, הממונה על המשלחת הישראלית, פורש מתפקידו אפשר להגדיר את ההסכם כ'התקפלות 2022'. לפיד התקפל מול נסראללה, מייצר תקדים מסוכן לקראת משאים ומתנים עתידיים על גבולות ימיים וכעת מנסה לשווק את זה כהישג. בושה".

שרת האנרגיה, קארין אלהרר ומנכ"ל המשרד לשעבר האנרגיה אודי אדירי יחד עם המתווך האמריקאי, ג'ון דרושר והממונה על ענייני השגרירות, מייקל ראטני (ארכיון), צילום: דוברות משרד האנרגיה

בחיזבאללה מרוצים: "הוכחנו שעמדת לבנון עוצמתית"

ראש המועצה המבצעת בחיזבאללה, הישאם א-ספי א-דין, התייחס היום להסכם הגבול הימי המתגבש עם לבנון. במהלך כנס בכפר שיעי בדרום לבנון אמר א-דין: "אנו נמצאים בפתח של הישגים מבחינת ארצנו ומבחינת סוגיית הגבול הימי. מה שנהיה ברור היום הוא שעמדת לבנון היא עמדה עוצמתית בעוד עמדת האויב היא עמדה חלשה ומבולבלת.

"הישראלי השחצן מפחד מהמשוואה החדשה ששרטטה ההתנגדות בתחילת עידן הניצחונות והמשוואה נרשמת בכל עימות ובכל אתגר. האיומים ששיגרה ההתנגדות אינם מילים בלבד. הישראלי והאמריקני יודעים שהאיום של ההתנגדות מציאותי".

הגבול הימי בין ישראל ולבנון, צילום: אי.אף.פי
ספינת סיור של יוניפי"ל באזור הגבול הימי בין ישראל ללבנון, צילום: אי.אף.פי

"אין לממשלה סמכות לבצע ללא עריכת משאל עם"

פורום קהלת עתר היום לבג"ץ בבקשה למנוע את החתימה על ההסכם לסימון הגבול הימי עם לבנון. העתירה הוגשה לאחר שתי עתירות דומות שנדחו על הסף בטיעון שהוגשו מוקדם מדי, כאשר ההסכם עוד היה בגדר עניין תיאורטי. בקהלת אמרו כי "כעת, לאחר שראש הממשלה לפיד ושר הביטחון גנץ הצהירו כי המתווה להסכם מקובל עליהם, ולאחר שפורסמו פרטים רבים לגביו, עלה צורך בפנייה דחופה בטרם יאושר וייחתם".

פרקליטי הפורום טוענים בעתירה כי אישור ההסכם והחתימה עליו הם פעולות שאין לממשלה סמכות לבצע ללא עריכת משאל עם, בהתאם לחוק יסוד: משאל עם. בנוסף, מדובר בממשלת מעבר ובתקופת בחירות, ועל כן אין בסמכותה להוציא לפועל מהלך רב משמעות שכזה, ובוודאי ללא אישור הכנסת.

עם זאת, לגבי הטענה הראשונה, הרי שחוק יסוד: משאל עם מתייחס לוויתור על שטח שבו חלים "המשפט, השיפוט והמנהל של מדינת ישראל" - הגדרה שאינה חלה על רובו המכריע של השטח שבמחלוקת עם לבנון, המוגדר כ"אזור כלכלי בלעדי" ולא כמים טריטוריאליים. משמעות ההגדרה היא כי לישראל זכות בלעדית לניצול משאבי הטבע בשטח זה, אך הוא אינו מהווה חלק ממנה, המשפט הישראלי אינו חל בו והוא פתוח למעבר חופשי של כלי שיט זרים.

ארגון לביא עתר גם הוא לבג"ץ. בעתירה שהגיש הארגון נטען כי בית המשפט העליון כבר קבע בעבר שזה מתפקידה של הכנסת לפקח על עניינים מדיניים בעת כהונת ממשלת מעבר. בנוסף דרש הארגון שלא לאפשר לממשלה לחתום על ההסכם שעשוי לקבוע עובדות מוגמרות לממשלה הבאה. השופט דוד מינץ החליט כי על המדינה להגיב עד 27.10.

בהכנת הידיעה השתתפו תמיר מורג ונטעאל בנדל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר