סגנית מזכיר המדינה של ארה"ב: הסכם הגרעין לא ייצא לפועל

וונדי שרמן שוחחה בימים האחרונים עם אחדים מחברי הקונגרס הדמוקרטיים והביעה תסכול ממהלכיה של איראן במו"מ • בשיחות אלה ציינה כי טהרן עדיין נוקטת תרגלים שמונעים הגעה להסכם

וונדי שרמן, צילום: Getty Images

סגנית מזכיר המדינה של ארה״ב, וונדי שרמן, אומרת בשיחות סגורות כי הסכם הגרעין עם איראן לא ייצא לפועל.

שרמן שוחחה בימים האחרונים עם אחדים מחברי הקונגרס הדמוקרטיים המתנגדים להסכם הגרעין עם איראן, בשיחות אלה הביעה תסכול ממהלכיה של איראן במו"מ ומכך שעל אף כל ניסיונות הממשל, טהרן עדיין נוקטת תרגילים שמונעים הגעה להסכם.

נשיא איראן, ראיסי, באחד ממתקני הגרעין במדינה (ארכיון), צילום: אי.אף.פי

על רקע העדר ההתקדמות, שרמן העריכה כי ההסכם עם איראן לא ייחתם לפחות עד "בחירות האמצע" שייערכו ב-8 בנובמבר. מדבריה עלה כי ייתכן שההסכם עם איראן לא ייחתם כלל.

שרמן, שהייתה מאדריכלי הסכם הגרעין המקורי ב-2015, נמנית גם כעת על בכירי הממשל שרצו מאוד לחזור להסכם המקורי. דבריה משקפים אכזבה רבה לאחר ניסיונות של שנה וחצי מטעם ממשל ביידן לחזור להסכם.

לא ניתן לאיראן לרמות את העולם

כמו כן, ראש המוסד דוד ברנע סיים הערב סבב פגישות ביטחוניות-מדיניות בארה"ב, במסגרתן הדגיש כי ישראל לא תוכל לעמוד מנגד בעוד איראן ממשיכה לרמות את העולם.

ברנע הציג בסבב הפגישות חומרי מודיעין רגישים, והדגיש כי ישראל לא תוכל לעמוד מנגד בעוד איראן ממשיכה לרמות את העולם.

ראש המוסד דדי ברנע, צילום: אורן בן חקון

במסגרת ביקורתיו פגש את ראש ה-CIA, ראש ה-FBI, היועץ לביטחון לאומי, מזכיר ההגנה, ראש המטות המשולבים-הרמטכ"ל וגורמי ממשל בכירים נוספים במחלקת המדינה.

ראש המוסד שמע מעמיתיו כי ארה"ב תמשיך להיות מחויבת לביטחונה של מדינת ישראל. במהלך הפגישות הדגישו האמריקאים כי לא יאפשרו לאיראן להשיג נשק גרעיני, וכי ימשיכו לפעול בשיתוף פעולה מלא עם מדינת ישראל גם בסוגיות אזוריות במזרח התיכון הנוגעות לביטחון מדינת ישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר