"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לפיד דורש מנתניהו "חזית אחידה" מול הסכם הגרעין, אבל בשנת 2015 הוא נשמע אחרת

לאחר ההתכתשויות בין ראש הממשלה ליו"ר האופוזיציה לאחר הפגישה בין השניים, לפיד טען כי "יש חשיבות רבה לעמדה ישראלית מאוחדת" • עם זאת, לפני שבע שנים הוא דבק בעמדה שונה • בזמן שנתניהו טס לנאום בקונגרס האמריקאי, יו"ר יש עתיד טען: "זה חשוב שישמעו את קולה של ישראל באופן רם וברור, אבל התנהגותו גורמת לנו נזק"

,עודכן
0השמעה
נתניהו ולפיד (ארכיון), צילום: מרק ישראל סלם/ג'רוזלם פוסט

מדבר מפוזיציה?לפיד טען היום (שני) כי העלה תמונות מהפגישה הביטחונית עם נתניהו במטרה להציג לעולם חזית אחידה בנושא הגרעין האיראני, אך נראה כי לפיד של שנת 2015 חשב אחרת ודווקא תקף את נתניהו על ביקורו בקונגרס בנושא.

ראש הממשלה, יאיר לפיד, ויו"ר האופזיציה, בנימין נתניהו, נפגשו היום לשיחה בכדי לדון בעמדת ישראל בנוגע לשיחות הגרעין בין המעצמות לרפובליקה האסלאמית, אך במהרה גם פגישה זה הפכה לבסיס להתכתשויות בין השניים. מעבר לטענת נתניהו לפיה הוא יצא מהפגישה "יותר מוטרד משהגיע", בסביבת יו"ר הליכוד כעסו על תמונה משותפת של השניים שהעלה לפי וטענו לניצול המעמד לצורך השגת הון פוליטי בתקופת הבחירות. לפיד לא נשאר חייב וטען שעשה זאת כדי להציג "חזית אחידה" במאבק מול איראן.

אני לא מוכן להיכנס להתכתשות עם יו״ר האופוזיציה כי זה פוגע בבטחון ישראל.

יש חשיבות רבה לעמדה ישראלית מאוחדת אל מול הניסיון של האיראנים להשיג נשק גרעיני. ואני קורא ליו"ר האופוזיציה ולכולם לא לתת לשיקולים פוליטיים לפגוע בבטחון הלאומי שלנו.

— יאיר לפיד - Yair Lapid (@yairlapid)August 29, 2022

עם זאת, נראה כי לפיד לא תמיד האמין שהצגת חזית אחידה בגזרה האיראנית מתעלה על שיקולים פוליטיים וסבר כי אין לייצר מראית עין של הטיה פוליטית. בשנת 2015 נתניהו הודיע כי יגיע לנאום בקונגרס האמריקני שבועיים לפני הבחירות בישראל - זאת מבלי שתיאם זאת מראש מול ממשל אובמה בבית הלבן. הידיעה על נסיעתו של נתניהו, הרגיזה את לפיד שטען לניצול הסיטואציה לצורך גריפת הון פוליטי בבחירות.

נתניהו בסיום הפגישה עם לפיד: "מודאג יותר לאחר הפגישה מלפניה" // צילום: יוני ריקנר

נתניהו מתנגד לעמדת הנשיא אובמה בנאום בקונגרס, 2015,צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

"נתניהו מעדיף להרוס את היחסים האסטרטגים שלנו עם ארה"ב בשביל נאום בחירות. זה חשוב שישמעו את קולה של ישראל באופן רם וברור בסוגייה האיראנית, אבל מה שקורה במקרה הזה הוא ההפך. זה גורם לנו נזק", הסביר אז יו"ר יש עתיד. "אילו הדאגה לסוגייה האיראנית הייתה מדריכה את נתניהו כפי שהוא אומר, הוא היה מנהל את זה אחרת, בתיאום עם הבית הלבן. זה בניגוד לפרוטוקול וזה לא מנומס. זה גורם נזק ליחסים האסטרטגיים של ישראל".

בניגוד לכך, היום לאחר שבסביבת נתניהו זעמו על פרסום התמונה מהפגישה, לפיד הגיב לדברים בצורה אחרת ואמר כי אין לתת לשיקולים פוליטיים להשפיע על ההתנהלות המדינית. "אני לא מוכן להיכנס להתכתשות הזאת כי זה פוגע בביטחון ישראל. יש חשיבות רבה לעמדה ישראלית מאוחדת אל מול הניסיון של האיראנים להשיג נשק גרעיני. אני קורא ליו"ר האופוזיציה ולכולם לא לתת לשיקולים פוליטיים לפגוע בביטחון הלאומי שלנו", אמר לאחר המפגש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר