"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
זעם בימין: "אין ללפיד מנדט למחוות לפלשתינים"
גופים בימין וראשי המתיישבים ביו"ש תקפו את הכוונה להכשיר מאחזים פלשתיניים לקראת ביקור הנשיא ביידן • "מדובר בהכרה בגבולות עתידיים של מדינה פלשתינית"
חאן אל אחמר | צילום: אי.פי

זעם בימין: "אין ללפיד מנדט למחוות לפלשתינים"

גופים בימין וראשי המתיישבים ביו"ש תקפו את הכוונה להכשיר מאחזים פלשתיניים לקראת ביקור הנשיא ביידן • "מדובר בהכרה בגבולות עתידיים של מדינה פלשתינית"

חנן גרינווד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מתקפה בימין על רה"מ לפיד בעקבות הפרסומים שלפיהם ישראל צפויה לאשר ככל הנראההכשרה של בנייה בלתי חוקית פלשתינית, וזאת כמחווה לפלשתינים לקראת בואו של נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, לישראל.

ח"כ שלמה קרעי (הליכוד) אמר כי "מדינה פלשתינית היא סכנה לישראל. לפיד וגנץ מנסים לנצל את ממשלת המעבר כדי לגרור אותנו לשם בכוח, אחרי שבעשור האחרון נתניהו והליכוד החריבו את היסודות שבנה השמאל לטירוף הזה.

"הממשלה פריטטית, ולכן יש יכולת לחברי הממשלה שקוראים לעצמם ימין לתקן במשהו את מורשת האחים המוסלמים שהנחילו לנו".

"גוררים בכוח". ח"כ שלמה קרעי, צילום: אורן בן חקון

מאיר דויטש, מנכ"ל תנועת רגבים, הוסיף: "לפיד מצפה לחיבוק חם מביידן, לפחות כמו זה שכפה על נשיא צרפת בתחילת השבוע. אך החיבוק הזה עולה לנו ביוקר ומנצל את המצב הפוליטי הרעוע: שלוש המחוות שלפיד מתכנן להעניק כדי לרפד את נחיתתו של ביידן מהוות ויתורים היסטוריים חמורים ופגיעה קשה באינטרס הביטחוני הישראלי, וחמור מכך, הם עשויים להתפרש כהכרה בגבולות עתידיים של מדינה פלשתינית.

"אני קורא לשקד, סער, אלקין וכהנא, שהושיבו את יאיר לפיד על כיסא ראש הממשלה, לפעול מיידית למנוע פגיעה אנושה בריבונות ישראל בירושלים ובבקעת הירדן רק כדי שראש ממשלת המעבר יוכל לפרסם תמונה מחובקת עם נשיא אמריקני".

"ויתרים מסוכנים"

גם ראש מועצת בית אל, שי אלון, התייחס לדיווחים השונים העולים לקראת ביקור ביידן בישראל, על כך שנשקלות מחוות לפלשתינים.

לדבריו, "לצערנו חזרנו לימים בהם ביקור של נשיא אמריקני בישראל מעורר פחד וחשש בקרב ההתיישבות והמחנה הלאומי מפני דרישות ובקשות שעיקרן פגיעה באינטרסים הישראליים ובביטחונה של המדינה. בכל עת ובכל תקופה נדרש ראש הממשלה לעמוד איתן, גם מול ידידים, כדי לוודא שישראל לא עושה ויתורים מסוכנים.

"ראש הממשלה יאיר לפיד צריך לזכור כי בנוסף לכך הוא מנהיג ממשלת מעבר ואין לו שום מנדט לעשות מחוות לפלשתינים בביקור ביידן, שום זכות לקבל החלטות הרות גורל לפני קיום הבחירות הקרובות. הוא כבר נהג בפזיזות בעבר בנושאים רגישים, ואין לנו אלא להתפלל שלא ינהג כך בשנית".

ראש מועצת בנימין, ישראל גנץ, הצטרף לביקורת: "בתגובה לפרסומים כי המחווה לפלשתינים לקראת ביקור ביידן תכלול הכשרת מאחזים פלשתיניים בלתי חוקיים בשטחי C. מחטף של הלבנת מאחזים פלשתיניים בלתי חוקיים מקרב את הקמת המדינה הפלשתינית ותוקע חץ בלב ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון.

"לממשלת מעבר אין מנדט לבצע צעדים בלתי הפיכים כאלה ולהעמיד בסכנה את האחיזה היהודית בלב ארץ ישראל. לא יעלה על הדעת שממשלת המעבר של לפיד ובנט, שהוקמה על בסיס הסטטוס קוו המדיני, תקבע עובדות מדיניות בשטח. לא נאפשר זאת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...