פרופסור רוברט דוסיי, שר החוץ של טוגו, הפתיע אמש (שלישי) את משתתפי קבלת הפנים ל"יום אפריקה", כשבסיום דבריו פרץ מעל הבמה בשירת "שמע ישראל".
"אני לא זמר, אבל אסיים את דבריי בשיר", אמר דוסיי ואכן פצח בזמר, להפתעת הנוכחים. דוסיי פגש זמן קצר קודם לכן במקום, את הזמר הישראלי ממוצא טוגולזי, סטפן לגר.
האירוע התקיים בבית שגריר ניגריה בישראל, בהשתתפות עשרות שגרירים ודיפלומטים ממדינות אפריקה המשרתים בישראל. דוסיי, שהוא תומך גדול של ישראל, הגיע לארץ ביום שישי וצפוי לפגוש היום את שר החוץ, יאיר לפיד.
בתוך כך, שגרירות ישראל בצרפת, בשיתוף עם שלוחת הוועד היהודי-אמריקני (AJC) במדינה, קיימו אתמול את כנס "אפריקה-ישראל: אתגרים והזדמנויות". הכנס התקיים במסגרת התחממות היחסים בין ישראל ומדינות אפריקאיות בשנים האחרונות: נרמול יחסים עם צ'אד, סודן, ומרוקו, פתיחת שגרירות בקיגאלי, וחזרתה של ישראל לאיחוד האפריקאי כמדינה משקיפה.
בכנס השתתפו שרי עבר והווה, שר החוץ יאיר לפיד, שר החוץ לשעבר של מאלי ושל מדגסקר, שגרירים ודיפלומטים ישראלים ואפריקאים ביניהם סמנכ''לית אגף אפריקה, שרון בר-לי, שגריר ישראל בסנגל, בן בורגל, שגריר ישראל לשעבר באו״מ יהודה לנקרי ושגריר סנגל בצרפת, דיפלומטים ממצרים, מרוקו וגאנה, אקדמאים, ואנשי עסקים אפריקאים וישראלים.
לפיד חזר בכנס דווקא על סיסמתו של נתניהו ואמר כי "ישראל חוזרת לאפריקה. זהו לא סלוגן, אלא מציאות דיפלומטית, כלכלית וחברתית. במסגרת מחויבותנו לאפריקה, שבה ישראל לאיחוד האפריקאי. ביחד, ישראל ואפריקה בוחרות את דרך השגשוג. אנו נשתף פעולה על מנת לספק ביטחון מזון למיליונים, נאבק יחד בטרור, ונשתף פעולה בתחומי ההייטק על מנת לייצר הזדמנויות למיליוני ישראלים ואפריקאים יחדיו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו