איילת שקד ונפתלי בנט (ארכיון) | צילום: אורן בן חקון

בנט התראיין לתחנות הרדיו: התחמק מהשאלה אם שקד תפרוש מהקואליציה

בראיונות לגלי צה"ל ולרשת ב' התייחס ראש הממשלה, נפתלי בנט, לנושאים הבוערים העומדים על סדר היום • על בן גביר: "משחק בחיי חיילים ושוטרים" • על קריאת ראש ממשלת ירדן לידות אבנים בהר הבית: "הסתה פרועה" • על האפשרות שחברתו לסיעה תפרוש מהקואליציה: ""בחירות הן אסון למדינה"

ראש הממשלה, נפתלי בנט, התראיין הערב בתוכניות הערב ברשתות הרדיו המובבילות, גלי צה"ל ורשת ב' והתייחס לנושאים הבוערים העומדים על סדר היום, זאת על רקע המתיחות הבטחונית השוררת בפסח הזה. 

בנט פתח והתייחס בראיון לירון וילנסקי במצעד הדגלים שמאיים להחריף את המצב הביטחוני. "מצעד הדגלים השנתי יתקיים כסדרו ביום ירושלים", אמר ראש הממשלה. "הדבר המרכזי הוא לשמור על ביטחון תושבי הבירה, אי אפשר להתעלם מכך שזו תקופה מאוד רגישה ונפיצה. אנחנו מנהלים אותה ברגישות".

בראיון בכאן רשת ב' הגיב גם על התנהלות ח"כ איתמר בן גביר: "לא אתן להפוך את חיי החיילים והשוטרים למשחק בידי פוליטיקאים לא אחראים".

מצעד הדגלים בסמוך לשער שכם, צילום: אורן בן חקון

לדבריו בגלי צה"ל, מדיניות ישראל בהר הבית נחושה ואינה שונה במהותה מזו שהנהיג קודמו בתפקיד. "אנחנו ממשיכים בהר הבית במתווה שהחל נתניהו לפני כעשור - בעשרת הימים האחרונים של רמדאן הוא נסגר ליהודים. בשנה שעברה הוא סגר את ההר ל-19 יום, בלחץ חמאס - את זה לא נעשה".

את קריאת ראש ממשלת ירדן לזרוק אבנים בהר הבית כינה "בושה וחרפה והסתה פרועה". לדבריו "זה נרשם אצלנו - הם יודעים שזה פייק ניוז, ונכנעים ללחץ הרחוב. מערכת יחסים היא לא תכנית לבקשתך".

לדבריו "האויב המשמעותי ביותר הוא חמאס - נתניהו התחיל עם מזוודות הדולרים, אנחנו הפסקנו איתן. כשמפריחים בלון או רקטה אנחנו מפציצים, קודם - הייתה מדיניות כושלת של הבלגה מול 13 אלף רקטות על תושבי הדרום".

חמאס בעזה, צילום: אי.אף.פי

"לא מקבל אולטימטומים"

בנט התייחס גם למשבר הקואליציוני שמערר את יציבות הממשלה, בעקבות פרישתה של אידית סילמן מהקואליציה. "עברנו מהלך לא נעים עם סילמן - אך אין בי כעס, היא עברה אלימות מילולית ואף מעבר", הסביר. "הם שברו את נפשה, הקושי שלה אמיתי והיא אמרה לי את זה בזמן אמת. מדובר בהתעללות פיזית ונפשית רציפה".

לשאלה האם איילת שקד הבטיחה שלא לפרוש מהקואליציה ענה, בחר לא לענות באופן ישיר: "בחירות הן אסון למדינה, אני לא מתעסק בדבר הזה - אלא במה שטוב למדינת ישראל. עד כה השקעתי 100% מזמני בכך, עכשיו אני צריך לעסוק בפוליטיקה מדי יום כדי לקיים זאת".

יו"ר רע"מ מנסור עבאס, צילום: אלכס קולומויסקי

ברשת ב' אמר על המשבר בקואליציה: "כל שחקן בממשלה הזאת יכול להחליט לפרוש ולהוביל את ישראל לבחירות. לא אקבל מאף אחד אולטימטומים. מי שרוצה להוביל את המדינה לתוהו ובוהו - הציבור יבוא איתו בחשבון". ראש הממשלה הוסיף על עבאס מנסור: "אדם שונה מהחברה הערבית, אבל המבחן עדיין לפני רע"ם".

לוילנסקי אמר בנט על המלחמה באוקראינה: "המדיניות שלנו עקבית מתחילת הלחימה. אנחנו מעבירים ציוד הומניטרי, נותנים קסדות ואפודים. הואשמתי שאני לא עטוף בדגל אוקראינה - זה נכון, אני מתעטף בדגל ישראל".

באשר לפעילות ישראל בסוריה אמר: "אנחנו פועלים בצורה חופשית לגמרי בסוריה, אני מקפיד לנהל את המדיניות מול רוסיה והאויב בסוריה בצורה נכונה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...