מרגש: נשר שנמצא לפני כשבוע פגוע על הקרקע עם חשד להרעלה הושב חזרה לטבע.
יניר בן אריה, רשות הטבע והגנים | יניר בן אריה, רשות הטבע והגנים
המבצע לשיקום הנשר והחזרתו לסביבתו הטבעית נעשה על ידי רשות הטבע והגנים. ההשבה לטבע התרחשה בשמורת טבע מצוק הצינים, בהשתתפות פקחי הרשות, אקולוגים ובעלי מקצוע נוספים שליוו אותו במהלך הטיפול והשיקום. לנשר הוצמד משדר GPS שישמש למעקב אחרי שרידותו.
I Believe I can fly. צילום: צור נצר, רשות הטבע והגנים
הנשר, שסומן לראשונה במכתש רמון בשנת 2007 כחלק מניטור במסגרת פרויקט "פורשים כנף", נמצא בחולות משאבים שברמת הנגב, לאחר דיווח מתושב האזור שהבחין בו פצוע ע הקרקע. עם קבלת הדיווח נאסף הנשר על ידי פקח רשות הטבע והגנים והובהל במהירות אל בית החולים לחיות בר, שם עבר מספר בדיקות מקיפות שכללו גם צילומי רנטגן ובדיקות דם.
הנשר סבל מדופק חלש ומתשישות. בבדיקה לבירור גורמי הפגיעה נמצאו בקיא של הנשר שרידי חומר הדברה, המשמש כנראה לריסוס חיות משק כנגד טפילים. החשד הוא כי הנשר ניזון מפגרי חיות משק שנזרקו בשטח פתוח באופן לא מבוקר.
הנשר קיבל טיפול רפואי שכלל מתן נוזלים, חימום ואטרופין אליו הגיב מצוין והחל להתאושש. אתמול, לאחר טיפול שיקומי, הושב כאמור הנשר לטבע כאשר הוא בריא ושלם.
ברשות הטבע והגנים מציינים כי הרעלה בזדון או הרעלה עקיפה שלא במתכוון, כפי שקרה ככל הנראה במקרה זה, מהווים את אחד האיומים המרכזיים ביותר על אוכלוסיית הנשרים בישראל, אש מצויה בסכנת הכחדה. בחודש מאי האחרון מצאו את מותם שמונה נשרים שהורעלו בזדון ברמת הגולן, ונשר נוסף נפגע ושוקם בבית החולים לחיות בר.
על מנת להתמודד עם תופעת חיות משק ואחרות שנזרקות לשטחים פתוחים באופן לא מבוקר, רשות הטבע והגנים מפעילה באזור הנגב מערך של פקחי סניטציה בשיתוף משרד החקלאות, המשרד להגנת הסביבה וחברת כי"ל, האוספים פגרי חיות משק ואחרות להטמנה, כילוי ותחנות האכלה מפוקחות ובכך מונעים מנשרים לאכול בשר פגרים, הנושא חומרים שעלולים לפגוע בהם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
