בשירות המטאורולוגי מסכמים את אירוע השיטפונות החריג שפקד היום (ראשון) את דרום הארץ. כמויות משקעים גבוהות ביותר ירדו בפריסה רחבה מאילת בדרום ועד עין גדי בצפון. בנחל ערוגות נמדדו על ידי המרכז לחקר שטפונות במדבר (מלש"ב) כמויות גשם קיצוניות בפרק זמן קצר
17.6 מ"מ ב-5 דקות ו-30.9 מ"מ ב-10 דקות. מהשירות המטאורולוגי נמסר כי "עוצמות גשם כאלה לא נמדדו במזרח הארץ כבר 38 שנה מאז אוקטובר 1987 ביריחו".
בנוסף, בקיבוץ סמר בערבה הדרומית נמדדו 24 מ״מ במושב פארן 21 מ״מ ו-20 מ״מ בקיבוץ יוטבתה בערבה הדרומית.
מהשדה לשולחן החג: כך החקלאים מצליחים לגדל לנו את מאכלי ראש השנה
חרדים משתמשים בחד"פ יותר מכל ציבור אחר - אבל יש דרך לשנות את זה
פרסומת | המהלך שממצב את אסם ככוח מוביל בדרום
2.6 מיליון טון בשנה נזרק לפח: האובדן העצום של המזון בישראל בדרך לצמצום דרמטי?
91 שנים לאחר שהוקמה: חוות הנפט בקריית חיים תפורק ותשחרר 900 דונם מול הים
הגשמים העזים גרמו לשיטפונות בנחלים רבים, מהנחלים דוד וערוגות במדבר יהודה ועד לנחלים בערבה כמו נקרות ועשוש. השיטפונות גרמו לנזקים בתשתיות ואף לקריסת צרי תנועה כמו מעגל התנועה בנחל דוד.
מפולת אבנים חוסמת את כביש 90, בעקבות הגשמים העזים שפקדו את נחלי המדבר ואזור עין גדי. המשטרה עדכנה כי פינוי המפולת עלול להימשך כמה שעות. בתוך כך, המשטרה עדכנה לפני זמן קצר כי הכניסה הצפונית לאילת דרך כביש 90 נפתחה לתנועת רכבים, אחרי שמוקדם יותר נחסמו כל הכניסות לעיר בשל חשש להצפות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)