"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בעוד כ-800 מיליון איש בעולם סובלים מרעב - יותר ממיליארד מנות נזרקות כל יום

שליש מהמזון בעולם הולך לפח - כך קובע דו"ח חדש של האו"ם • זריקת המזון פוגעת בין השאר בכדור הארץ ובאקלים - זאת משום שרוב מכריע של הפסולת מוטמן באדמה ומייצר גז מתאן, הגרוע מפחמן דו חמצני • ככל שההתחממות הגלובלית מתגברת - כך זריקת מזון מקולקל מתרבה - והמעגל מזין את עצמו

,עודכן
0השמעה
אשפה נשרפת. צילום: איי.פי

שליש מהמזון בעולם נזרק לפח:דו"ח חדש וקשה של האו"ם חשף היום (רביעי) כי מידי יום העולם זורק לפח יותר ממיליארד מנות מזון. בשנה רמת זריקת המזון של העולם עומדת על 1.05 מיליארד טונות.

הנתון הזה מצטרף לעובדה שכ-13 אחוז מהתוצרת העולמית נהרסת בתהליך ההובלה של המזון ממקומות הגידול שלו אל המשווקים והמפיצים השונים.

מזון מבוזבז,צילום: איתיאל ציון

המצב הבזבזני הזה מתקיים בעולם כאשר במקביל על פי נתוני האו"ם 783 מיליון בני אדם בעולם חווים רעב וכשליש מאוכלוסיית העולם סובלת מחוסר ביטחון תזונתי. במילים אחרות, ניצול טוב יותר של המזון בעולם היה פותר למעשה את בעיות הרעב וחוסר הביטחון התזונתי בכלל הכדור.

הדו"ח שמתייחס לשנת 2022 חילק לתחומים שונים את אחוזי זריקת המזון ומציין כי משקי בית זרקו 631 מיליון טונות של מזון בשנת 2022 - 60% מכלל המזון שנזרק, תחומי ההסעדה ושירותי המזון זרקו 28 אחוז מהכמות העולמית וחברות הקמעונאות בזבזו 12 אחוז מהמזון. כמו כן האדם הממוצע זורק כל שנה 79 קילוגרם של מזון.

מצבור אשפה,צילום: איי.פי

נתון מעניין שמתגלה בדו"ח הוא שתופעת זריקת המזון קיימת לא רק במדינות עשירות אלא גם במדינות בעלות הכנסות בינוניות. למעשה הפער בין שני הסוגים האלו של המדינות עומד על 7 קילוגרמים בלבד. כלומר במדינות המפותחות האדם זורק גם כמות עצומה של פסולת.

פירות וירקות בסופר. קונים וזורקים,צילום: לירון מולדובן

מעבר לאובדן האוכל, זריקת המזון פוגעת באופן ברור מאוד בכדור הארץ ובאקלים, זאת משום שרוב מכריע של הפסולת מוטמן באדמה ומייצר גז מתאן בתהליך הפירוק. המתאן הוא גז חממה גרוע מפחמן דו חמצני כיון שב-20 השנים הראשונות לקיומו הוא מחמם את האטמוספירה פי 80 מהפחמן הדו חמצני ובכך תורם להאצת התחממות כדור הארץ והחמרת משבר האקלים.

זיהום אוויר חמור בכל הארץ (ארכיון),צילום: גדעון מרקוביץ'

יש לציין כי המדינות בהן יותר מזון מתקלקל הן המדינות החמות כיון שקשה בהן יותר להוביל את המזון ולאחסן אותו. משום כך התחממות של העולם רק תגדיל את זריקת המזון.

"בזבוז המזון הוא ממש טרגדיה עולמית. מיליונים בעולם רעבים כאשר כל יום מזון מזין נזרק לפח", אמרה אינגר אנדרסן, מנהלת התוכנית הסביבתית העולמית של האו"ם (UNEP), ביחס לדו"ח.
לדבריה "זו לא רק סוגייה הקשורה לחלוקה טובה יותר של המזון בעולם, אלא הפסולת שנזרקת גורמת לנזקים אקלימיים ולנזקים לטבע".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר