ועדת המשנה של ועדת הכלכלה לפיקוח על משק המים, בראשות ח"כ זאב אלקין, התכנסה היום (חמישי) לישיבתה הראשונה ודנה באתגרים של משק המים בישראל. בנוסף, קיבלה הוועדה עדכון על התקדמות המו"מ בין רשות המים ומשרד האוצר לבין מרכז השלטון המקומי בנושא התיאגוד האזורי.
מנהל רשות המים, יחזקאל ליפשיץ, הציג סקירה על משק המים בישראל ואמר כי הוא נחשב לבין הטובים בעולם מבחינת ניהול, וכולל כ-1,500 ספקים ועוד 56 תאגידים. בנוסף, ליפשיץ ציין כי רבע מהמים בישראל מקורם בהתפלה והם מהווים 70% ממי השתייה.
עוד הוא ציין כי המרכיב במחיר המים שקשור לייצור המים המותפלים הוא כ20 אחוז מהעלות. "אנחנו חותרים למחיר הזול ביותר לטובת אזרחי המדינה", אמר
באשר לתעריף המים אמר ליפשיץ כי התעריף הנמוך ירד מ-8.1 שקלים ב-2010 ל-7.8 שקלים כיום. "אם אני משווה את זה למשקי תשתית אחרים, לא בטוח שיש משקי תשתית שהמחיר ירד נומינלית. ריאלית, בהתחשב בעליית המדד, יש פה ירידה דרמטית. התעריף הגבוה אכן עלה, אבל הוספנו 3 מתקני התפלה, מאז 2010 הכפלנו את ההשקעות במשק המים הארצי, והגדלנו השקעה במשק המים העירוני".
היו"ר אלקין ביקש לדעת מה הצפי לשינוי מחיר המים לצרכנים בעתיד, וליפשיץ העריך כי: "אם לא יהיו אירועים חמורים, הצפי הוא שננוע עם האינפלציה. מצד אחד כמות המים וההתפלה גדלה וההשקעות גדלות, ומצד שני אם נזרום עם האינפלציה זה טוב.
"אני לא רוצה להתחייב, אבל המטרה להתייעל כל הזמן ולא להעלות את מחיר המים בצורה משמעותית. כבר היום אנחנו במקום הרביעי ב-OECD מבחינת המחיר הזול ביותר למים. זה נתון מדהים למרות ההשקעות וההתפלה".
מנגד, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, אבשלום וילן, אמר כי הצרכן הכי גדול בישראל של מים הוא החקלאות, שהמים לחקלאות התייקרו באופן משמעותי, ושהחקלאים לא יכולים להתמודד איתו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו